Játékos kereső  

Hírek

A cserecsatár Grozav mesterhármasával

2021-02-21 00:15:37

Nehezen nyert a Ferencváros, könnyen a ZTE

A cserecsatár Grozav mesterhármasával

Szombaton három mérkőzéssel folytatódott az NB I 22. fordulója. A délutáni ZTE-Újpest alsóházi "rangadó" a vártnál jóval kevésbé kiélezett küzdelmet hozott. Bár mindkét együttes a kiesés elől menekül, motivációt csak a hazaiak játékában lehetett felfedezni. Az enerváltan futballozó - Simont és a kiállított Tallót nélkülöző - Újpest gyenge lábakon álló védelme előbb összehozott egy tizenegyest, majd gyermeteg hibákkal segítette további gólokhoz a Zetét (3-0).

Székesfehérváron Stopira korai gólja talán mindenkivel elhitette, hogy a MOL Fehérvár simán nyeri a mérkőzést. Az 55. percben aztán beállt Grozav Gheorghe a Zetébe és pillanatok alatt fejelt két gólt, amit a finisben megspékelt még egy találattal. A cserecsatár nem mindennapos teljesítményének köszönhetően újabb bravúrgyőzelmet aratott a még mindig sereghajtó Diósgyőr (1-3).

Az első félidőben még kimaradtak a Ferencváros helyzetei, ám szünet után érkezett a "szokásos" Uzuni-gól, amivel már megvolt a zöld-fehérek vezetése. A találkozó utolsó negyedében több nagy lehetőség kínálkozott a Honvéd előtt az egyenlítésre, de a befejezéssel hadilábon álltak a kispestiek és Dibusz is válogatott formában védett. Szűken, de nyert az FTC (1-0).
 

NB I, 22. forduló, szombat

ZTE – ÚJPEST 3–0 (1–0)
Zalaegerszeg, gólsz.: Favorov (34., 11-esből), Szánthó (61.), Koszta M. (79.)

MOL FEHÉRVÁR – DIÓSGYŐR 1–3 (1–0)
Székesfehérvár, gólsz.: Stopira (9.), ill. Grozav (60., 61., 89.)

FERENCVÁROS – HONVÉD 1–0 (0–0)
Groupama Aréna, gólsz.: Uzuni (56.)