Játékos kereső  

Hírek

A Fehérvár minden első gólja győzelmet hozott

2019-12-20 00:06:00

Otthon mindig a Ferencvárosé volt a meccs első találata

A Fehérvár minden első gólja győzelmet hozott

A statisztikák alátámasztják, hogy a mérkőzések első gólját szerző együttes a végeredmény tekintetében szignifikáns különbséggel szerez több pontot, mint ellenfele.

Csapatokra bontva azonban nagy különbségek mutatkoznak. Statisztikai összeállításunkban az NB I-es tabella helyezési számai szerini sorrendben áttekintjük, hogy kinek mennyire sikerült élni a lehetőséggel, illetve kinek jött össze jobban a vesztett helyzetből történő fordítás?

1. Ferencváros (első gólt szerezve: 80,6% / kapva: 100%)
Összesen 12-szer szerezték meg a bajnoki mérkőzések első gólját, ami a legmagasabb szám a mezőnyben. Némi meglepetésre a legerősebb magyar csapat csak a mezőnyátlagnak megfelelően élt a megszerzett első gól előnyével. Ugyanakkor az első gólt kapva mindkét esetben fordítani tudott. Érdekesség, hogy hazai pályán egyszer sem volt 0-1 az eredményjelzőn.

2. MOL Fehérvár (100% / 22,2%)
A mezőnyből egyedüliként mondhatja el magáról, hogy a meccsek első gólját szerezve mindig győzelmet szerzett (9/9). Sokkal rosszabb a helyzet, amikor ők kapták az első találatot. Különösen az szembetűnő, hogy otthon ötször fordult ez elő és ezek közül négyszer a vendégek győzni is tudtak.

3. Mezőkövesd (91,7% / 23,8%)
Az ősz meglepetéscsapata imponáló módon élt az első gól előnyével. Nyolcból hétszer nyert, egyszer pedig döntetlenre végzett. Nulla-egyes hátrányból viszont csak egyszer tudott fordítani.

4. Puskás Akadémia (81,0% / 29,6%)
Hétszer szerezte meg a bajnokik első gólját. Javára írandó, hogy innen egyszer sem kapott ki, öt győzelem és két döntetlen a mérlege. 0-1-es hátrányból a második legjobb mutatóval rendelkezik. Kilencszer került hátrányba és kétszer fordítani tudott.

5. Újpest (83,3% / 29,2%)
Ideiglenes otthonukban a lila-fehérek csak kétszer szerezték meg a bajnoki meccs első gólját: egyszer nyertek, egyszer pedig kikaptak. Vendégként négyből négyet megnyertek. Az első gólt kapva bronzérmes a teljesítményük, nyolc alkalomból kétszer fordítottak.

6. Honvéd (76,2% / 28,6%)
Otthon csak kétszer jutott előnyhöz a meccs első góljával, ezeket viszont megnyerte, vendégként 67%-os a teljesítménye. A meccsek első gólját kapva hétből kettő meccset megnyert, ötöt elveszített.

7. Kisvárda (90,5% / 3,7%)
Az első gól előnyét majdnem tökéletesen kihasználta, hétből hatot megnyert, vereség nélkül. Az első gólt kapva viszont nagyon gyenge a mutatója, kilenc ilyen mérkőzésen csak egyetlen pontot szerzett, ez a második legrosszabb adat a mezőnyben.

8. Debrecen (85,7% / 4,2%)
A Kisvárdához hasonló számadatokkal rendelkező Loki szintén csak egy pontot tudott begyűjteni 0-1-es hátrányból.

9. Diósgyőr (76,2% / 11,1%)
Közepesnek mondható teljesítmény a meccs első góljait szerezve. Kilencszer kellett 0-1-es állásból folytatnia, de csak egyszer sikerült a fordítás, nyolcszor kikapott.

10. Paks (54,2% / 16,7%)
Otthon kettőből kettő meccset nyert, amikor vezetéshez jutott, vendégként viszont hatból háromszor vesztesen hagyta el a pályát, ami igen rossz mutató. Nyolcszor szerezték meg ellenfelei a mérkőzések első gólját, ezek közül egyszer tudott fordítani.

11. ZTE (61,1% / 18,5%)
Az NB II-es bajnokként újonc zalaiak mindössze háromszor jutottak előnyhöz otthon a meccs első góljával, amiből ráadásul csak egyet tudtak megnyerni. Az első gólt kilencszer ők kapták, és csak egyszer jött össze a fordítás.

12. Kaposvár (42,9% / 0%)
A másik újonc nemcsak a tabellán, de a mostani összehasonlításokban is egyaránt sereghajtó. 1-0-s előnyből ötven százalék alatti eredményel rendelkezik, de még ezt is alulmúlja a 0-1-es hátrányban muatott teljesítménye: kilencből kilencszer veszített.Részletes táblázatok