Játékos kereső  

Hírek

A Fehérvár sporttanácsadói lesznek

2020-09-15 10:41:23

Huszti Szabolcs és Juhász Roland második karrierje

A Fehérvár sporttanácsadói lesznek

Juhász Roland (aki a HLSZ elnöki tisztségét is ellátja) és Huszti Szabolcs az előző szezon végén Fehérváronl fejezték be profi labdarúgó karrierjüket. Már akkor hangsúlyozták, hogy sportszakemberként szívesen szolgálnák a Vidit a jövőben is. Az elmúlt hetekben napi szinten látogatták az NB III-as csapat és utánpótlás-együtteseink edzéseit, mérkőzéseit, mára pedig hivatalosan is eldőlt, hogy sporttanácsadóként fognak dolgozni a MOL Fehérvár FC-nél - írta meg a klub honlapja.


A Vidi közleménye

Tanácsaikkal elsősorban a sportigazgató munkáját segítik, hogy az NB III-as csapat és az utánpótlás-szakág hatékonyabb működése és eredményessége megvalósuljon. A Vidi-kölcsönjátékosok, valamint a kooperációs-szerződéssel NB II-ben szereplő fiatal Vidi-játékosok megfigyelése is a feladatkörüket képezi, és természetesen az NB I-es csapat edzéseit, mérkőzéseit is rendszeresen fogják látogatni Roliék.

"Huszti Szabival együtt mindenekelőtt köszönetünket szeretnénk kifejezni a klub tulajdonosának és a klub vezetőinek, amiért lehetőséget biztosítottak számunkra arra, hogy a jövőben is a Vidi sikereiért dolgozhassunk. A feladatkörünk eléggé összetett, ennek köszönhetően a klub egészébe betekintést nyerhetünk az utánpótlástól az első csapatig. Nagyon jó lenne, ha a jövőben egyre több saját nevelésű játékos jutna el az NB I-es csapatig. Amit eddig tapasztaltunk itt az utánpótlásban, az bizakodásra ad okot. Eddig játékosként, mostantól sportszakemberként próbálunk minél többet tenni a klub sikereiért" - nyilatkozta honlapunknak Juhász Roland.


"Jó és fontos dolognak tartom, hogy Roli és Szabi a klub kötelékében maradtak. Két nagyon komoly egykori labdarúgóról van szó, akiken az elejétől fogva azt látom, hogy folyamatosan tanulni akarnak. Számukra most egy új élet kezdődik még akkor is, ha a futballban fognak továbbra is dolgozni. A magyar labdarúgásnak szüksége van az ilyen sportemberek tudására, valamint azokra a tapasztalataikra, melyeket a külföldi karrierjük során szereztek meg. A következő időszakban nagyon sokat kell tanulniuk, de amint mondtam, erre mindketten nyitottak. Több területen is részt vesznek a különböző munkafolyamatokban itt a klubon belül, legyen szó játékosmegfigyelésről vagy épp videóelemzésről. Emellett az utánpótlásban edzéseket is fognak tartani a különböző korosztályok számára. Mi minden segítséget megadunk számukra ahhoz, hogy sikeresen felkészüljenek az új életükre" - fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató.