Játékos kereső  

Hírek

A Ferencváros óriási fölénye

2021-01-02 09:44:27

Otthon és idegenben is kiemelkedő a bajnokcsapat mutatója

A Ferencváros óriási fölénye

Honlapunk egy speciális számítás szerint is nyilvántartja az NB I-es csapatok bajnoki szereplését. Az általunk fejlesztett Genom 2.0 rendszer súlyozza az aktuális ellenfelek támadó és védekező erejét, aszerint módosítja a mérkőzések valódi eredményét és rögzíti az így kapott értékeket. (Például egy gyenge ellenféllel szemben elért 2 gól adott esetben csak 1,50 vagy éppen 1,79 gólnak számít a nyilvántartásban.)

Az alábbi táblázatban szereplő meccsenkénti szerzett (+) és kapott (-) gólok a mezőny átlagos csapata ellen várható gólszámokat mutatja, majd a két mutató különbsége alapján rangsorolja az együtteseket.

A kimutatásból kitűnik, hogy a Ferencváros mind otthon (+1,16 gól), mind idegenben (+0,85 gól) igen jelentős fölényben futballozik, ami különösen vendégként kiemelkedő teljesítmény, hiszen a mezőny többi csapata legfeljebb egál körüli egyenleget tud felmutatni.

Szintén szignifikáns módon eltér a többiekétől a sereghajtó Diósgyőr adatsora, tekintve, hogy vendégként éppen annyira esélytelenül száll harcba (-1,16 gól), mint amennyire az FTC hazai pályán erősebb az ellenfeleinél.
 


Az NB I-es csapatok részletes mutatói