Játékos kereső  

Hírek

A FIFPro és az UEFA elítéli az olasz bajnokin történteket

2019-01-07 11:11:33

Két zárt kapus meccsel és a harmadikon szektorbezárással büntetett az olasz szövetség

A FIFPro és az UEFA elítéli az olasz bajnokin történteket

December végén került sor az Inter-Napoli olasz bajnoki mérkőzésre. A találkozó folyamán a lelátóról több alkalommal is verbális rasszista támadás érte a Napoli francia-szenegáli labdarúgóját, Kalidou Koulibalyt.

A FIFPro és az UEFA együttesen elítélte az inzultust, egyben örömmel konstatálta az olasz labdarúgó-szövetség példás büntetését. A FC Internazionale a következő két hazai bajnoki mérkőzését nézők nélkül kénytelen megrendezni, továbbá a harmadik hazai mérkőzésre részleges szektorbezárást rendeltek el.

Ugyanakkor a FIFPro és az UEFA aggasztónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy a játékvezető nem alkalmazta a széles körben elismert háromlépéses rasszizmusellenes protokollt.

Annak ellenére, hogy a Napoli vezetői meccs közben többször is jelezték a játékvezetőnek a rasszista megnyilvánulásokat, csak a hangosbemondó figyelmeztette néhányszor a közönséget. Így nem történt meg a protokoll szerinti játékmegszakítás, végső esetben pedig a meccs félbeszakítása.

A FIFPro és az UEFA támogatja az olasz labdarúgó-szervezet minden olyan további intézkedését, amelyet a stadionokban a rasszizmus elleni küzdelem érdekében foganatosítanak.