Játékos kereső  

Hírek

A FIFPro támogatja a szeptember 5-ig tartó rendezvényt

2017-08-31 07:32:17

Idén Oslóban küzdenek meg a világkupáért

A FIFPro támogatja a szeptember 5-ig tartó rendezvényt

Augusztus 29-én rajtolt el és szeptember 5-ig tart az idén 15. alkalommal megrendezett Hajléktalanok Világbajnoksága. A norvég fővárosban, Oslóban zajló nemzetközi sporteseményen 54 ország 72 nemzeti csapata (közöttük 24  női együttessel) vesz részt.

A versenyt évente rendezik meg – 2013-ban a magyar csapat tagjaként induló Üveges Katalint választották meg a torna legjobb női játékosának – és azon olyan 16 életévüket betöltött játékosok vehetnek részt, akik az elmúlt egy év során hajléktalanként éltek és/vagy a fő jövedelemforrásuk az utcai lapok terjesztése és/vagy kábítószer-, illetve alkoholelvonó rehabilitáción vannak és/vagy menekültek.

A mérkőzéseket kispályás lebonyolítás szerint rendezik egy 22 méter hosszú és 16 méter széles játéktéren. A játékidő 2x7 perc. Döntetlen eredmény esetén büntetőrúgásokkal döntik el a mérkőzés kimenetelét.

A több mint félezer hajléktalan labdarúgót megmozgató rendezvény egyik fő támogatója a FIFPro. A nemzetközi játékosszervezet sportszerűségi díjakat ad ki minden versenynap után, majd a torna végén hivatalosan bemutatják díjazott játékosokból összeállított "Fair Play World 8" csapatát.

Van saját internetes oldala is a rendezvénynek, ahol a napi események bárki számára elérhetőek, a mérkőzések élő stream segítségével megtekinthetőek.