Játékos kereső  

Hírek

A gólok számában verhetetlen a Ferencváros

2019-02-06 10:14:45

Új statisztikai táblázataink megmutatják a csapatok erősségeit és gyengeségeit

A gólok számában verhetetlen a Ferencváros

A tavaszi idénytől kezdve minden bajnoki forduló után frissítjük a főoldalon (a hírek felsorolása alatt, bal oldalon) található új statisztikai táblázatainkat, amelyek az NB I-es csapatok mutatói alapján rangsorolják a csapatokat.

"Gólok"
A gólok előfordulását kezelő algoritmusunk a friss forma szerint kalkulált értékeket tartalmazza. A skála 0-6 gólig színskála segítségével (piros-sárga-zöld) jelzi, hogy az adott csapat - hazai és idegenbeli bontásban - átlagosan hány gólra képes, illetve hány kapott gólra számíthat egy közepes erősségű NB I-es csapat ellen. A rangsorolás alapja a szerzett és kapott gólok különbsége.

"Hatékonyság"
Az adott bajnoki évben (most: 2018/2019) az InStat által rögzített adatokból összeállított rangsor megmutatja, hogy a csapatok összesen hány kapura lövéssel próbálkoztak, ezek közül hány találta el a kaput és hányszor értek el gólt. A rangsorolás alapja a lövés/gól mutató. A szerzett góloknál a legalacsonyabb értékkel rendelkező csapat szerepel elöl, míg a kapott góloknál a legmagasabb mérőszám a legjobb mérőszám.

A "Gólok" hazai és idegenbeli táblázatainál a Ferencváros elsősége megkérdőjelezhetetlen. A "Hatékonyság" tekintetében más a helyzet. A kevés kapura lövéssel rendelkező Paks igen jó hatékonysággal váltja gólra helyzeteit, ezért vezeti a mezőnyt. A kapott góloknál pedig az Újpest a legjobb, ellenük átlagosan 13,85 kapura lövésből érnek el gólt az ellenfelek.
(A köd miatt feldolgozhatatlan Kisvárda-Újpest 1-4 mérkőzés adatai nélkül!)