Játékos kereső  

Hírek

A HLSZ elnöksége levélben fordult a Szövetséghez

2020-03-15 20:58:45

A játékosok képviseletében azonnali döntést várunk!

A HLSZ elnöksége levélben fordult a Szövetséghez

A koronavírus elleni küzdelem minden nappal egyre átfogóbb és erőteljesebb intézkedések bevezetését teszi szükségessé Magyarországon.

A csapatsportok területén a környező országokban és egész Európában gyakorlatilag teljes a leállás, ezért a Hivatásos Labdarúgók Szervezete levélben fordult az MLSZ vezetőihez, hogy Magyarországon is sürgősen hozzák meg a szükséges intézkedéseket!
(Illusztráció: molfehervarfc.hu)

A hétvégén két levelet is elküldtünk, amelyekre vasárnap este 21 óráig még nem érkezett válasz.Az első levél:
 

Dr. Vági Márton főtitkár úr
részére


Tisztelt Főtitkár Úr!

Napjaink sajnálatos eseményei előrelátást és felelősségteljes döntéseket követelnek. Sok más terület mellett foglalkoznunk kell a hivatásos játékosokat érintő körülményekkel és azok lehetséges következményeinek felmérésével. A legfontosabb a játékosok – és persze valamennyiünk -  egészsége. Indokolt lehet átgondolni, milyen előkészületek, óvintézkedések szükségesek a biztonságos sportolás nem átlagos körülmények közötti feltételeinek megteremtéséhez. Több országban a kluboknál egészségügyi pontokat jelöltek ki, ahol ellenőrző teszteket lehet végezni. Érdemes lenne megvizsgálni ennek lehetőségét hazánkban is. A versenyeztetési, esetleges jogi és egyéb következmények természetesen sokadlagosak most, de adott időben foglalkozni kell velük. Jelezni szeretnénk, hogy amennyiben az MLSZ szükségét érzi, a HLSZ minden körülmények között kész mindenfajta együttműködésre, egyeztetésre, amelyet a rendkívüli helyzet megkíván.

Jó egészséget kívánok,

dr. Horváth Gábor
főtitkár”

 

A második levél:


Dr. Csányi Sándor elnök
dr. Vági Márton főtitkár
részére


Tisztelt Uraim!

A koronavírus miatti intézkedések betartása mindannyiunk érdeke. A legfontosabb az emberi élet, az egészség védelme a sportban is. Azzal, hogy az MLSZ zártkapus mérkőzések megrendezését rendelte el, nem foglalkozott a játékosok egészségének védelmével. Az UEFA legutóbbi körlevele szerint nem fegyelmi vétség, ha a klub a válogatott meccsekre nem engedi el a játékosokat vagy a játékosok nem mennek el.

A fentiek miatt a HLSZ Elnöksége, valamennyi Magyarországon játszó labdarúgó képviseletében kezdeményezzük, hogy a bajnokságok felfüggesztéséről szóló döntést haladéktalanul meghozni szíveskedjenek. A legtöbb, koronavírussal érintett országban elővigyázatosságból már felfüggesztették a versenyeket. Nyomatékosan kérjük, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően a játékosok életét, munkakörülményeiket befolyásoló döntéseikről kellő időben szíveskedjenek informálni minket annak érdekében, hogy tagjaink a megfelelő tájékoztatásban részesülhessenek.

Felhívjuk minden sportoló és sportvezető figyelmét, hogy vigyázzon magára és másokra!

A HLSZ Elnöksége nevében

dr. Horváth Gábor
főtitkár