Játékos kereső  

Hírek

A Kaposvár hat játékosa fordult szervezetünkhöz

2017-06-27 16:00:14

A Munka Törvénykönyve nem enged meg egy nap fizetési késedelmet sem!

A Kaposvár hat játékosa fordult szervezetünkhöz

Szervezetünkhöz a HLSZ honlapján 2017. június 24. napján megjelent, Kaposvárt érintő cikk vonatkozásában a klub jogi képviselőjétől pontosítási kérelem érkezett, mely kérésnek az alábbiak szerint készséggel teszünk eleget:
 
Öt játékos fordult szervezetünkhöz azzal, hogy az utolsó havi fizetéssel tartozik a klub, közülük ketten az elmaradt munkabéren felül táppénzzel és egyéni edzéssel kapcsolatos problémát is jeleztek, további egy játékos pedig a segítésünket kérte, mivel a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetésének körülményeit rögzítő megállapodásban foglalt fizetési határidőt több ízben sem tartotta a klub.

A jogi képviselő leveléből örömmel értesültünk arról, hogy a tartozás rendezése „napokon belül” meg fog történni. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, vajon a klub mit ért a “napok” alatt? Ez 2-3 napot, esetleg 60 napot jelent-e?

Szeretnénk továbbra is leszögezni, hogy sem a Munka Törvénykönyve sem pedig a játékosok szerződése nem engedi meg az akár 1 (egy!) napos késedelmet sem!

A mintaszerződés az azonnali hatályú felmondás tekintetében nyújtja az igényérvényesítés lehetőségét 45+15 napra, ez a 60 nap azonban nem arra szolgál, hogy a késedelem intézményesüljön. Továbbá: a játékosok egy részének pl. lakhatási támogatással és prémiummal is tartozik a klub; az előbbi esetében van olyan játékos, akinek már 9 (kilenc!) hónapja.

Az eddigi felszólításokat a klubot üzemeltető gazdasági társaság cégbíróságnál jelenleg is hatályosan bejegyzett székhelyére, valamint a pecséten és a szerződésekben feltüntetett címre küldjük, azonban azok „elköltözött”, illetve „nem kereste” jelzéssel érkeznek vissza hozzánk (ez ügyben bejelentéssel élünk az MLSZ illetékes bizottságához). Bizonyíték a HLSZ-nél fellelhető.

Egyidejűleg örömünket fejezzük ki, hogy a klub részéről olvassák a www.hlsz.hu-t. Amennyiben ez a klubnak is megfelelő, mi nem zárkózunk el, hogy a honlapon levelezzünk egymással, ismertetve a kaposvári labdarúgást (is) figyelemmel kísérő közvéleménnyel a klub és az alkalmazottai közötti ügyeket, így nem kellene időt vesztenünk az át nem vett küldemények miatt.
 
Bízunk további együttműködésükben!

Hivatásos Labdarúgók Szervezete