Játékos kereső  

Hírek

A lebénult játékos újra egyedül eszik

2021-01-07 14:06:23

A FIFPRO 2017-ben Merit-díjjal ismerte el karitatív tevékenységét
 

A lebénult játékos újra egyedül eszik

Emlékezetes eset volt tíz éve, amikor rohammentő vitte el az Utrecht edzéséről a román Mihai Nesu labdarúgót, aki egy társával ütközött a foglalkozáson. A játékos nyaktól lefelé lebénult, és nehezen lélegzett. Később kiderült, hogy eltörött a nyakcsigolyája...

A szerencsétlenül járt futballista mindenkinek példát mutatott emberségből, ugyanis még bénultan is talált magának hasznos tennivalót, a fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére létrehozott egy alapítványt. Tevékenységét a FIFPRO 2017-ben Merit-díjjal ismerte el, amiről mi is beszámoltunk.

A sors - és az orvostudomány - most valamit visszaadott a csodálatos lelkű labdarúgónak, ugyanis egy napokban közzétett videó tanúsága szerint Nesu újra képes használni a kezét!

"Le a Mihai Nesu előtt! A 2017-es FIFPRO Merit-díjas egykori játékos nagy lépést tett a felépülésében" - kommentálta a nagyszerű hírt a FIFPRO.

"Elképesztő hír érkezett Mihai Nesu javulásáról. Tíz évvel azután, hogy az FC Utrecht edzésén elszenvedett horrorsérülés megbénította és életveszélybe sodorta, Mihai Nesu ma már egyedül is képes enni. Csodák pedig történnek. A kis lépések hatalmas győzelmek az életünkben" - áll a rövid videót tartalmazó eredeti közleményben.


A képanyag ide kattintva megtekinthető: