Játékos kereső  

Hírek

A Mezőkövesd kilóg a sorból

2019-10-29 10:47:09

A megnyert párharcok magas aránya nem garancia a sikerre

A Mezőkövesd kilóg a sorból

Az NB I különféle mutatóit böngészve akad néhány érdekesség, ami a csapatok eredményességének vetületében nem minden esetben igazolja a számadatokat.

Ezúttal a megnyert párharcok arányszámait vettük górcső alá. A két "nagy", vagyis a MOL Fehérvár (52,9%) és a Ferencváros (52,8%) vezető pozíciója magától értetődőnek tűnik, de a bajnoki tabellán közéjük ékelődött Mezőkövesd (48,2%) már erősen kilóg a sorból.

Amint az alábbi táblázatban látható, a kövesdiek csak a 10. legjobb összesített mérőszámmal rendelkeznek. mind otthon, mind idegenben kevesebb párharcot nyernek, mint aktuális ellenfeleik.

Szintén ellentmondásosnak tűnhet a két újonc eredménysora, hiszen amíg a Zalaegerszeg (51,3%) a legjobbak közé tartozik a megnyert párharcokat illetően, a bajnoki tabellán ugyanúgy kiesőhelyen szerénykedik, mint a Kaposvár (46,5%).

Egy futballmérkőzés kimenetele sok-sok paraméter együttes összhatásától függ. Remek példa erre a vasárnapi Fehérvár-Ferencváros rangadó, amelyen hiába birtokolta sokkal többet a labdát (64%/36%) és nyerte meg a párharcok többségét (53%/47%), sőt, veszélyeztette többet a kaput (lövés/kapura: 21/8 vs. 7/4) a hazai csapat, a fegyelmezetten védekező és kimagasló egyéni teljesítményekből többet mutató vendégek mégis elvitték a pontokat (1-2).


Párharcok az NB I-ben