Játékos kereső  

Hírek

A napokban megegyezhet a Puskás Akadémia csapatával

2019-05-15 13:50:55

Tizennyolc évesen mutatkozott be a román élvonalban

A napokban megegyezhet a Puskás Akadémia csapatával

Román sajtóhírek szerint a Puskás Akadémia FC lesz az új klubja Fülöp Lóránd labdarúgónak, a FC Botosani 21 éves támadójának, aki a jelenlegi szezonban 25 mérkőzésen 8 gólt szerzett a Liga 1-ben.

Amint a játékos ügynöke, Florin Vulturar a Fanatik portálnak elmondta: a papírokat ugyan még nem írták alá, de a napokban Magyarországra utazik a futballistával a szerződés megkötéséhez. A román U21-es válogatottban márciusban bemutatkozó Fülöp vételáráról eltérő információk jelentek meg: a Fanatik szerint 700 ezer, a Gazeta Sporturilor sportnapilap szerint 400 ezer eurót kap érte a Botosani.

A csatárként és támadó középpályásként is bevethető Fülöp három éve mutatkozott be a román élvonalban, azóta 52 bajnoki mérkőzésen 16 gólja van. Bátyja, Fülöp István is első osztályú labdarúgó, korábban csapattársak is voltak Botosani-ban, de István azóta egy diósgyőri kitérővel a Sepsi OSK-hoz szerződött – miközben Lóránd 2016-ban éppen a sepsiszentgyörgyi csapattól került jelenlegi egyesületéhez. Márciusban került először szóba a román sajtóban, hogy Magyarországra szerződhet, amit Bukarestben úgy értelmeztek, hogy ez egyben a meghívó is számára a magyar válogatottba.
(Forrás: NSO)