Játékos kereső  

Hírek

A protokoll betartása védelmet nyújt

2019-02-27 11:18:30

A klubbal történő szerződéskötés előtt a közvetítőnek semmilyen térítés nem jár!

 

A protokoll betartása védelmet nyújt

Hat napja írtunk róla, hogy a világhálón hamis játékosügynökök tevékenykednek. A nemzetközi játékosszervezet "Steve Mac Hughes" példáján keresztül mutatta be a labdarúgók pénzére utazó csalók tevékenységét.

"Ki kellett adnunk ezt a figyelmeztetést, mert a FIFPro több játékostól is arról értesült, hogy önmagukat játékosügynöknek kiadó, segítséget ígérő bűnözők pénzt csaltak ki tőlük" - mondta Theo van Seggelen, a szervezet főtitkára.

Cikkünk második részében arról ejtünk szót, hogy miként kell biztonságosan kezelni a játékosközvetítőkkel (ügynökökkel) kialakított kapcsolatot.

Az első cikk megjelenése után több új információ érkezett a fent nevezett szélhámos és más, hozzá hasonló bűnelkövetők tevékenységével kapcsolatban. Voltak olyan megkárosított játékosok, akik a család teljes megtakarítását átutalták a csalónak... A megtévesztett labdarúgók hibát követtek el, hogy egy beígért jó szerződés reményében nem figyeltek oda a gyanús körülményekre.

"Javasoljuk, hogy a labdarúgók mindig legyenek éberek és minden körülmények között tartsák be a szokásos protokollt. Voltak és lesznek is olyan emberek a futball világában, akik csak a pénzükre hajtanak." - folytatta a FIFPro főtitkára.

A FIFPro azt tanácsolja tagsága számára, hogy az alábbiakat fokozottan tartsák szem előtt:

–  ellenőrizze, hogy a játékosügynök regiszrrálva van-e egy labdarúgó-szövetségnél;

–  csak olyan ügynökkel kössön szerződést, akit látott és akivel beszélt;

–  a legfontosabb: soha ne fizessen ügynöknek, mielőtt szerződést kötött egy klubbal;

–  ügynökkel történő szerződéskötés előtt forduljon szakképzett jogászhoz tanácsért;

–  ellenőrizze, hogy a beígért klub valóban tárgyalt-e ügyében az ügynökkel.Amennyiben kérdése van, vagy kétsége merül fel az ügynökével, a tárgyalással, az átigazolásával kapcsolatban, haladéktalanul forduljon a helyi játékosszervezethez –  Magyarországon a Hivatásos Labdarúgók Szervezetéhez – vagy a FIFPro-hoz!

A nemzetközi játékosszervezet nyilvántartást vezet a megbízhatatlan egyénekről. Akinek ilyen tapasztalata van, jelezze azt az info@fifpro.org címen!