Játékos kereső  

Hírek

"Jobban oda kell figyelnünk az elit hátországára"

2017-04-04 11:02:19

A brazil sztárjátékos csatlakozott a FIFPro kampányához

"Jobban oda kell figyelnünk az elit hátországára"

– Több ezer labdarúgó ki van szolgáltatva klubjának. Megengedhetetlen, hogy az elitszint alatt futballozó játékosok közül sokan szenvednek a rossz orvosi ellátás, a megfélemlítés és a ki nem fizetett bérek miatt! – nyilatkozta a háromszoros BL-győztes és hatszoros spanyol bajnok Dani Alves.

A brazil védőjátékos csatlakozott a FIFPro kampánya keretében Luka Modricshoz és Didier Drogbához, hogy szavukkal felhívják a figyelmet a labdarúgókat sújtó különféle anomáliákra.

A FIFPro 2016-os Foglalkoztatási Jelentése szerint Brazíliában a labdarúgók 52%-a nem kapja meg időben a fizetését, míg a világon 41% ugyanez az érték. Alves szerint szükséges volna, hogy a sportág mecénásai, a klubtulajdonosok ne a futballisták jogait csorbítsák meg a profit érdekében, hanem tekintsék befektetésnek a szerepvállalásukat.
– Minél jobb feltételeket teremtünk a labdarúgás hátországában tevékenykedőknek, az alacsonyabb szinten futballozóknak, annál jobb lesz a végtermék is, vagyis az elit futball – érvelt a klasszis.

Alves mellett Luka Modric Kelet-Európában, Didier Drogba pedig szülőhazájában, Elefántcsontparton segíti a nemzetközi játékosszervezet munkáját.