Játékos kereső  

Hírek

Átigazolási figyelmeztetés!

2022-07-06 14:21:29

Kérdéseitekkel forduljatok bizalommal munkatársainkhoz!

Átigazolási figyelmeztetés!

Kedves Játékosok!
Átigazolási figyelmeztetést adott ki a FIFPRO. A labdarúgók érdekvédelmi világszervezete azt tanácsolja a hivatásos labdarúgóknak, hogy ne szerződjenek Algéria, Kína, Görögország (Szuperliga 2), Líbia, Románia, Szaúd-Arábia és Törökország klubjaihoz, mert ezekben az országokban rendszeresen és széles körben megsértik a szerződéseket.

Romániában és Törökországban továbbra is megoldatlan a régóta fennálló és visszatérő probléma, hogy számos klub szerződésszegést követ el – beleértve a fizetések elmaradását is. A fizetésképtelenségi eljárást kezdeményező romániai klubok megnövekedett száma továbbra is súlyos következményekkel jár a játékosokra nézve. Ez véget nem érő fizetésképtelenségi eljárásokhoz vezet, amelyek során a labdarúgók alig vagy egyáltalán nem kapnak kártérítést.

A görög második vonalban a klubok gyakran szűnnek meg anélkül, hogy rendezték volna adósságaikat. Az elmúlt két évben Görögország volt az az ország, ahonnan a legtöbb játékos kívánt a FIFA Játékosvédelmi Alapból részesülni.

Az algériai, kínai és szaúd-arábiai játékosok számára is visszatérő probléma a fizetések elmaradása.

Líbiával kapcsolatban a FIFPRO-t egyre jobban aggasztja az országban rekedt külföldi játékosok növekvő száma, mert az őket alkalmazó klubok nem hajlandók benyújtani a távozáshoz szükséges dokumentumokat.

A FIFPRO arra biztatja a külföldre készülő játékosokat, ha aggályaik vagy kérdéseik vannak, hogy forduljanak bizalommal a nemzeti játékosszervezetükhöz - itthon a Hivatásos Labdarúgók Szervezetéhez (HLSZ) - vagy közvetlenül hozzájuk.
A HLSZ elérhetőségei itt találhatóak!