Játékos kereső  

Hírek

Az afrikai játékosok érdekeit szolgálja az együttműködés

2018-10-02 10:58:10

Újabb öt évre kötelezte el magát a két szervezet

Az afrikai játékosok érdekeit szolgálja az együttműködés

Szeptember 29-én Egyiptomban rendezték meg az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) rendkívüli kongresszusát. Az eseményen öt évre szóló együttműködési szerződést írtak alá a FIFPro Afrikai Divíziójával,

A két szervezet közötti konstruktív kapcsolat nem újkeletű. Kettőezer-tizenegy februárjában "egyetértési nyilatkozatot" adtak ki közösen, majd az ezt követő években egyre szorosabbá fűzték az együttműködést. E folyamat legújabb állomása a mostani megállapodás, amely 2023. december 31-ig hatályos.

Az afrikai labdarúgás és a labdarúgók érdekeit szolgáló közös munka folytatása mellett mindkét fél egyetértett abban, hogy segítséget nyújtanak a fiatal játékosok oktatási lehetőségeinek biztosításához. A CAF által szervezett versenyeken résztvevők jogosultak részt venni olyan oktatási programokon, amelyek többek között tájékoztatást nyújtanak a labdarúgókat érintő munkajogi, biztosítási és adózással kapcsolatos kérdéskörökben is.

A FIFPro Afrika Divíziója és a CAF abban is megállapodott, hogy a profik szavazni fognak Afrika legjobb csapatának kiválasztására. A voksolás részleteiről későbbi időpontban születik döntés.

A megállapodást a FIFPro igazgatótanácsának tagja, Geremi Nijtap és Ahmad Ahmad CAF-elnök írta alá (fotónkon).