Játékos kereső  

Hírek

Az AS Romában folytatja Megyeri Gábor

2020-10-16 13:08:22

Nagy lehetőséget kapott a Honvéd ifjú kapustehetsége

Az AS Romában folytatja Megyeri Gábor

Legalább egy évig az olasz AS Roma együttesében folytatja pályafutását Megyeri Gábor! - adta hírül a Honvéd hivatalos honlapja.


A Honvéd közleménye

Az előttünk álló szezonban az olasz sztárcsapat, az AS Roma kölcsönjátékosa lesz a Budapest Honvéd korosztályos válogatott kapusa, Megyeri Gábor, sikeres együttműködés esetén pedig érvényesítheti a kivásárlási opcióját a római együttes.

„Remélem, messzire tudok jutni” – nyilatkozta februárban a Magyar Futball Akadémián nevelkedő Megyeri Gábor, amikor a 17 esztendős, korosztályos válogatott kapus profi szerződést írhatott alá a Budapest Honvéddal.

Az U17-es világbajnokságot is megjáró futballista, addigra már belekóstolhatott a felnőttcsapat légkörébe is, hiszen a nagyokkal tarthatott a törökországi edzőtáborba, védett is az első csapatban, s miközben folyamatosan a felnőttekkel edzett, a korosztályos bajnokságban, illetve az NB III-ban védhetett – a munka gyümölcseként pedig most különleges lehetőséghez jutott.

Megyeri Gábor az előttünk álló szezonban az olasz AS Roma kölcsönjátékosa lesz!

„Amikor először szóba került a lehetőség, akkor nagyon fel sem fogtam még, hogy ez valós lehet, akkor kezdett el tudatosulni bennem, amikor szóltak, hogy utaznom kell, illetve, amikor kint voltam a csapatnál. Pedro, Kolarov, Dzeko, fantasztikus élmény volt. Gyerekként mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen nagy klubhoz kerüljön, korábban csak a videójátékokban találkoztam ilyen labdarúgókkal, most pedig velük edzettem – mondta honlapunknak Megyeri Gábor, akinek 2021. június 30-ig szól a római kölcsönszerződése. – Két hetet töltöttem kint, az első héten a Fiorentinánál voltam, míg a második héten a Románál készültem, részükről is komolyabb az érdeklődés, Magyarországon is voltak, hogy megnézzenek. A tervek szerint az első csapattal edzek majd és a Primavera-együttesben fogok védeni, egy évre vettek kölcsön, de ha jól teljesítek, akkor hosszabb távú is lehet a közös munka.”

Ízlelgessük még egy kicsit a kijelentést, hogy Megyeri Gábor a Roma labdarúgója, hiszen nem minden nap jut magyar futballista ilyen magasságokba, még akkor sem, ha ez „csak” egy – de annál fontosabb – lépés játékosunk karrierjében.

„Szeretném megragadni ezt a lehetőséget, mindent megteszek majd annak érdekében, hogy az egy év után is számítsanak rám – hangsúlyozta Megyeri Gábor. – A következő egy évben nem lesz más feladatom, minthogy minden nap azért dolgozzak, hogy bizonyítsak, hogy megmutassam, ezen a szinten is megállom a helyem. Mindenképpen szeretnék kint maradni, akár a felnőttcsapatnál, egyelőre harmadik számú kapusaként, vagy éppen kölcsönben tovább fejlődni egy kisebb olasz együttesben, meglátjuk, mit hoz a jövő. Rajtam nem fog múlni, minden tőlem telhetőt megteszek majd a sikerért!”

Megyeri Gábor hozzátette, az előző szezonban a felnőttcsapat Vlada Avramov kapusedző mellett már belekóstolhatott az olasz kapusiskolába, Rómában pedig tovább mehet ezen az úton és egy új stílust sajátíthat el. Az előző idényben Kispesten dolgozó kapusedzőt annak kapcsán is kiemelte Megyeri, hogy sokat segített neki a felnőttcsapattal való közös munka, ahogy a nyáron érkező Vezér Ádámtól is sokat tanult, no meg az akadémián töltött négy év alatt, Bakó Attilától.

„Nem tudom, hogy más klubon keresztül is eljutottam volna a Romába, de a Honvédtól ez sikerült, a fejlődésem mellett ez is bizonyítja, hogy jó választás volt Kispestre igazolni" – mondta Megyeri Gábor.