Játékos kereső  

Hírek

Ázsia labdarúgásának fejlesztéséért dolgoznak

2019-10-08 08:09:04

Javulhatnak a hivatásos labdarúgók karrierlehetőségei

Ázsia labdarúgásának fejlesztéséért dolgoznak

A FIFPRO konferenciát tartott Kuala Lumpurban az ázsiai játékosok közötti együttműködés erősítése és a hivatásos labdarúgás fejlesztésének felgyorsítása érdekében.

A FIFA, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC), a nemzeti szövetségek és a játékosszervezetek képviselőivel megvitatták, hogyan tudnak együttműködni olyan témakörökben, mint például a klublicenc, a játékosok egészségügyi kérdései és a vitarendezés helyzetének javítása.

Theo Van Seggelen, a FIFPRO főtitkára nyitotta meg a konferenciát. Beszédében tájékoztatta a résztvevőket a múlt hónapban folytatott eredményes tárgyalásokról, amelyek során az AFC elnökével, Sheikh Salman bin Ibrahim Al Khalifával együtt dolgoztak az első együttműködési megállapodás kialakításában.

„A térség labdarúgásában érdekelt felekkel megkezdtük egy erős ázsiai szövetség kialakítását, ami javítja a hivatásos labdarúgók karrierlehetőségeit és életét” - nyilatkozta Theo Van Seggelen a rendezvény után. - Ez a konferencia megnyitotta számunkra a magasabb szintű együttműködés felé vezető utat, amely az ázsiai labdarúgás szereplőit egységesebbé teszi, mint eddig bármi és bármikor.”