Játékos kereső  

Hírek

Bekeményített az Ukrán Labdarúgó-szövetség

2018-10-19 11:32:41

Be sem léphetnek Ukrajnába Kárpátalja válogatottjának játékosai...

Bekeményített az Ukrán Labdarúgó-szövetség

Négy hónappal azt követően, hogy Kárpátalja válogatottja megnyerte az idei, londoni CONIFA labdarúgó-világbajnokságot, az ukrán szövetség úgy döntött, életre szóló eltiltással sújtja a csapat tagjait, köztük a kilencszeres magyar válogatott Sándor Györgyöt - adta hírül az NSO.

„A csapat részvétele a FIFA által nem elismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságán negatív hatással volt Ukrajnai Labdarúgó-szövetségre és rontotta annak hírnevét” – nyilatkozta Vadim Kostyucsenko, az ukrán szövetség alelnöke.

A szövetség ezért úgy döntött, a kárpátaljai válogatott tagjai, köztük a kilencszeres magyar válogatott Sándor György (fotónkon), életre szóló eltiltást kaptak az ukrán futballszövetségtől, de nem is játszhatnának otthon, hiszen Ukrajnába sem léphetnek be.

Nem ez az első eset, hogy a szövetség ilyen keményen lép fel, 2017 decemberében a Donyecki Népköztársaság csapatának 18 játékosát sújtották hasonló büntetéssel, amiért két barátságos mérkőzésen összemérték erejüket a Luhanszki Népköztársaság válogatottjával.