Játékos kereső  

Hírek

Bidzilya Anton hamarosan a felnőttek között is bemutatkozhat

2017-12-05 12:28:41

A kreatív, dinamikus és gólerős futballista játéka jól passzol az MTK stílusához

Bidzilya Anton hamarosan a felnőttek között is bemutatkozhat

A héten Budapestre érkezett Salkovics Gábor U19-es csapatának középpályása, Bidzilya Anton. A 17 éves, több poszton bevethető ukrán játékos az Új Hidegkuti Nándor Stadionban aláírhatta első profi szerződését az MTK-nál.

Anton az idényben 10 mérkőzésen lépett pályára, és gólt szerzett a DVSC-DLA, a Puskás Akadémia és az ETO FC Győr ellen is, sőt az utolsó őszi mérkőzésen az ő találata hozott három pontot a legidősebb akadémiai csapatnak.

A szerőzédésről Polyák Balázs sportigazgató nyilatkozott az mtkbudapest.hu portálnak: – Anton a korosztályának egyik legtöbbre hivatott játékosa, biztos vagyok benne, hogy hamarosan a felnőtt csapatban is bemutatkozhat, és annak nagy értéke lesz.

Salkovics Gábor, az U19-es csapat vezetőedzője is elismerően beszélt játékosáról, és a vezetőség döntéséről: – A középpálya minden posztján használható játékos. Gólerős, dinamikus, kreatív futballista, akinek a játéka rendkívüli módon illik az MTK játékstílusához. Az elmúlt idényben is volt több jó teljesítménye, de az idei bajnokságban rendre kiemelkedőt nyújt. Jó iránynak tartom, hogy a klub megtartja az értékeit, és már az utánpótlásban is profi szerződést ad a sortolónak. Ez a többi játékos számára is inspiráló hatású kell legyen.