Játékos kereső  

Hírek

Búcsúzik a Haladás az élvonaltól

2019-05-11 18:59:37

Jelenleg az MTK áll még kiesésre, újpesti sikerével biztos bennmaradó a Puskás Akadémia

Búcsúzik a Haladás az élvonaltól

Heroikus küzdelmet vívott a fővárosban a kiesés elől menekülő Diósgyőr. A Hidegkuti-stadionban megrendezett találkozón a Honvéd már kétgólos előnyben volt, amikor a DVTK beindult és - három gólt szerezve - bő húsz perc alatt fordítani tudott.

Ekkor a kispestiek szedték össze magukat és fordítottak, majd az őrült gólszüret végén a mai napon triplázó Vernes Richárd (fotónkon) állította be a 4-4-es végeredményt. Egy pontjával a Diósgyőr a 10., még bennmaradást érő helyre pozícionálta magát a befejező játéknap előtt.

A Puskás Akadémia nagy bravúrt végrehajtva győzött az Újpest otthonában és biztosította NB I-es tagságát a következő idényre. Az első félidő végén a hazaiaktól Traoré tizenegyest hibázott, ezután született meg a meccset eldöntő Knezevic-gól (0-1).

A MOL Vidi FC otthonában vezető gólt szerző MTK nem tudta megtartani előnyét. A bajnoki ezüstérmes fehérváriak fordítottak, sőt könnyen nyertek (4-2). Vereségével az MTK a vonal alá csúszott, így a kék-fehéreknek egyetlen meccsük maradt az élvonalbeli tagságuk megmentésére.

Mezőkövesden egyetlen góllal elvérzett a sereghajtó Haladás, és ezzel bizonyossá vált, hogy a szombathelyi csapat ősztől az NB II-ben folytatja (1-0).

A Paks utolsó hazai bajnokiját megnyerte, amivel biztosította élvonalbeli tagságát. Ellenfele, az újonc Kisvárda, bár kikapott, mégis meg tudta őrizni bennmaradó státuszát a zárónap előtt (1-0).

A Ferencváros-Debrecen rangadó élvezetes küzdelmet hozott. Hazai vezetés után a Loki még szünet előtt egyenlített, majd fordulás után közvetlenül alaposan megtornáztatták a remekül védő Dibuszt. A vendégek helyzetei kimaradtak, a ferencvárosi Varga Roland viszont nem hibázott és góljával beállította 2-1-es végeredményt. A bajnoki bronzérem sorsa az utolsó fordulóban dől majd el.


NB I, 32. forduló

ÚJPEST – PUSKÁS AKADÉMIA 0–1 (0–0)
Szusza-stadion, gólsz.: Knezevic (59.)

HONVÉD – DIÓSGYŐR 4–4 (2–1)
Hidegkuti-stadion, gólsz.: Kamber (19.), Danilo (39.), N'Gog (72.), Lovric (78.), ill. Vernes (49., 61., 84.), Prosser (42.)

MOL VIDI FC – MTK 4–2 (1–1)
Székesfehérvár, gólsz.: Haraszti (31., 11-esből), Nikolov (64.), Nego (87.), Kovács I. (91.), ill. Diallo (23.), Kulcsár T. (89.)

MEZŐKÖVESD – HALADÁS 1–0 (0–0)
Mezőkövesd, gólsz.: Moutari (66.)

PAKS – KISVÁRDA 1–0 (0–0)
Paks, gólsz.: Könyves N. (73.)

FERENCVÁROS – DEBRECEN 2–1 (1–1)
Groupama Aréna, gólsz.: Isael (14.), Varga R. (57.), ill. Pávkovics (43.)