Játékos kereső  

Hírek

Budafokon elfogadták a halasztási kérelmet

2020-11-07 14:41:11

A sportszerű újonccsapat kiállt a Honvéd mellett

Budafokon elfogadták a halasztási kérelmet

A Budapest Honvéd halasztási kérelemmel fordult a Budafoki MTE klubvezetéséhez az eredetileg szombaton 17:00 órára kiírt OTP Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban - írta meg a Budafok hivatalos honlapja.


A BMTE közleménye

A kispestiek tájékoztatása szerint az első csapat keretében tizenöt koronavírussal fertőzött játékos van. A szakmai és az egészségügyi stábból nyolcan produkáltak pozitív tesztet, ráadásul a Magyar Futball Akadémián is húsz felett van azok a játékosok száma, akik betegek, vagy nemrég estek át a betegségen.

A Budafoki MTE ma délutáni vezetői ülésén úgy döntött, hogy elfogadja a Budapest Honvéd halasztási kérelmét.

Klubunk álláspontja szerint a jelenlegi nehéz helyzetben különösen fontos példát mutatni sportszerűségből és egymás tiszteletéből. A sportnak többről kell szólnia, mint pusztán bajnoki pontokról, hiszünk abban, hogy vannak fontosabb értékek, amelyeket a BMTE képvisel és közvetít.

A mérkőzés új időpontja: 2020. december 23., szerda.

Klubunk a Budapest Honvéd fertőzött játékosainak és stábtagjainak mielőbbi gyógyulást kíván.

 

"Egyhangú döntés született" - mondta Jakab János tiszteletbeli elnök. "Telefonon egyeztettünk a Melbourne-ben tartózkodó tulajdonossal, Bélteky Róberttel, akihez hasonlóan a péntek délutáni vezetőségi ülés résztvevői is egyöntetűen támogatták a Honvéd kérelmének elfogadását. Minket az elmúlt öt és fél évben is, mióta a klubot irányítjuk, mindig a tisztesség és a becsület vezérelt."

Jakab János hozzátette, mivel csapatunknak van már egy elhalasztott mérkőzése, a Budapest Honvéd elleni találkozó pótlására két lehetséges időpont, december 23. vagy január 20. merült fel.

"Oláh Lóránt sportigazgató és Csizmadia Csaba vezetőedző szakmai érvei alapján döntöttünk a decemberi dátum mellett. Sajnálom azokat, akik úgy tervezték a most szombati napjukat, hogy a lelátón szurkolnak nekünk és ez meghiúsult. Megígérhetem, hogy a lehetőségekhez mérten egy nappal Szenteste előtt igyekszünk ünnepi hangulatot teremteni a BMTE Stadionban" - tette hozzá klubunk tiszteletbeli elnöke.
 

Oláh Lóránt: Egy rendkívüli helyzet kezelése rendkívüli döntéseket igényel. Összetett kérdés a mostani. Egyrészt csábító a könnyebbnek tűnő három pont, másrészt viszont azért vagyunk itt, hogy amennyire lehet igazságos körülmények között, a pályán érjünk el sikereket. Nem beszélve arról, hogy sokszor emlegetett fejlődés csakis éles mérkőzéseken érhető el. A sportnak többről kell szólnia, mint pusztán az eredményekről. A nehéz helyzetekben különösen fontos visszanyúlni a sport valódi értékeihez. A sportszerűséghez, a másik tiszteletéhez és elfogadásához. Annak ellenére, hogy tisztában vagyunk a nehézségekkel, a lehetséges forgatókönyvekkel, hiszünk abban, hogy helyesen döntöttünk.

Említetted a fejlődést. Mire gondoltál?

Tudom, hogy egyelőre csak egy mérkőzésről van szó, ám ebből akár tendencia is lehet. Egy csapat fejlődésében, különösen fiatal játékosok esetében óriási jelentősége van minden egyes pályán töltött percnek. Minden tiszteletem a tartalék- és ificsapatoké, de nem mindegy, hogy ezeket a perceket milyen riválisok ellen szerzik meg. Mivel mi a fiatalok felépítésének útját is választottuk, ezért számunkra szakmailag is kiemelten fontos, hogy amennyire a körülmények engedik, éles mérkőzéseket játszunk.