Játékos kereső  

Hírek

C-licenccel is dolgozhat Huszti

2021-02-20 12:24:32

A tréner leülhet az NB II-es Debrecen kispadjára

C-licenccel is dolgozhat Huszti

A Debsport portálon megjelent hír szerint a Debrecen frissen kinevezett vezetőedzője, Huszti Szabolcs csak a szövetség engedélyével foglalhatta el új pozícióját az NB II-es klub kispadján.


A DVSC vezetése Huszti Szabolcsot nevezte ki az első csapat vezetőedzőjének. Az új tréner viszont csak C licences edzői képesítéssel rendelkezik, így hivatalosan nem tölthetne be vezetőedzői beosztást, csak a kispadon foglalhatna helyet a bajnoki mérkőzéseken, a technikai zónából nem irányíthatná a csapatot.

A hírportál megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget, ilyen esetben milyen korlátozások vonatkoznak Loki új trénerre. A szövetség az alábbi választ küldte szerkesztőségnek:

A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ figyelemmel a Covid járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos Regisztrációs Kártya Szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig /UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021 ősz/ engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB-II-es sportszervezetnél az A licences előírással érintett beosztás betöltését.


Így tehát nincs akadálya annak, hogy Huszti Szabolcs hivatalosan is vezetőedzői feladatokat lásson el a DVSC csapatánál.