Játékos kereső  

Hírek

Csak a három pontnak örülhetünk

2021-09-09 07:31:08

Nem sok hiányzott hozzá, hogy a vendégek pontot szerezzenek...

Csak a három pontnak örülhetünk

Válogatottunk az angolok és az albánok elleni vereség után a jóval könnyebb ellenfélnek számító Andorra ellen lépett pályára szerdán este a Puskás Arénában.

Mondhatni, remek volt a kezdés, hiszen Szalai Ádám már a 9. percben megszerezte a vezetést tizenegyesből. Újabb kilenc minutum elteltével már 2-0 állt az eredményjelzőn, Botka Endre fejjel volt eredményes (2-0).

Az ötvenezres nézősereg végre boldogan ünnepelhetett, mert a találkozó elején úgy játszottunk, ahogy azt egy Andorra szintű csapat ellen elvártuk a válogatottól.

Sajnos azonban örömfutball helyett valami teljesen mást kaptunk a folytatásban. Szalaiék igyekezete megkérdőjelezhetetlen volt, a labdabirtoklás 90/10 százalék a javunkra, szinte nyomasztó, ám szép akciók és jó befejezések helyett csak a meddő mezőnyfölényt tudtuk állandósítani.

Szünet után eszkalálódott a helyzet, ami a 67. percben egy bohózatba illő öngólban csúcsosodott ki. A vendégek kétszer próbálhattak kapura lőni a kapunk előteréből, majd a menteni igyekvő Botka Fiolába bikázta a labdát, akiről a kapunkba vágódott a játékszer... Szerencsére a videóbíró egy párcentis lest jelzett az esetnél, így nem adták meg Andorrának a gólt.

Közben már a közönség türelme is kezdett fogyni, az érthetetlen magyar produkciót füttyszóval konstatálta a lelátó népe.

A 82. percben mégis góllá érett ellenfelünk igyekezete, Llovera az ötösünkről lőtt a jobb felsőbe (2-1). Az utolsó percekre vérszemet kapott Andorra és komoly erőfeszítéseket tettek az egyenlítésre. Nehezen érthető, hogy a végén bizony még izgulni kellett a szűk győzelmünkért, ami végül csak megszületett.

A csoport állása:
1. Anglia 16 pont, 2. Albánia 12, 3. Lengyelország 11, 4. MAGYARORSZÁG 10, 5. Andorra 3, 6. San Marino 0.


Vb-selejtező, I-csoport, 6. forduló

MAGYARORSZÁG–ANDORRA 2–1 (2–0)
Puskás Aréna, 50 000 néző, gólsz.: Szalai Á. (9., 11-esből), Botka (18.), ill. Llovera (82.)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (Tamás M., 90.), Lang, Szalai A., Fiola – Kleinheisler (Szoboszlai, a szünetben), Nagy Á. (Gazdag, 65.), Schäfer – Sallai (Sallói, a szünetben), Szalai Á., Schön (Nikolics, 74.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi