Játékos kereső  

Hírek

Csak indokolt esetben és mértékig rendelhető el!

2018-02-01 11:21:36

A klubok - meg nem engedett módon - gyakran alkalmazzák nyomásgyakorlás eszközeként

Csak indokolt esetben és mértékig rendelhető el!

Egyéni edzés elrendelésének sportszakmailag és/vagy orvosilag indokolt esetben és mértékig van helye. Mi a követendő eljárás, ha azt a klub indokolatlanul alkalmazza veletek szemben?
 
Az utóbbi időben – az átigazolási időszak végének közeledtével – újfent számos megkeresés érkezett a HLSZ-hez az egyéni edzések elrendelésével kapcsolatban. Ezúton szeretnénk nyomatékosítani, hogy az egyéni edzés továbbra sem OK (!), kivéve orvosi, sportszakmai és esetleg fegyelmi indok alapján – ez utóbbival kapcsolatban megelőlegezzük számotokra a bizalmat, elvégre ez NEM fordulhat elő.
 
Legyen gyanús tehát, és jelentsétek, dokumentáljátok, amikor a klub minden különösebb indok nélkül – hacsak az nem elég indok, hogy szerződést szeretne bontani veletek olyan feltételek mellett, amit esetleg szóban már egyszer visszautasítottatok – előszeretettel alkalmazza az egyéni edzés elrendelésének technikáját:

•         amivel gyakorlatilag kirekeszt titeket a futballcsapat mindennapi tevékenységéből, rutinjából;
•         avagy a sorozatos egyedüli edzések okán mindennemű futballcsapattal való kapcsolattól el vagytok zárva;
•         és a heti munkaidő-beosztásotok jelentősen eltér a többi játékosétól;
•         az sem kizárt, hogy lehetetlen időpontokat jelöl ki a klub számotokra „munkavégzés” címmel (értsétek ezalatt a hajnali 5, este 10 órakor elrendelt kocogást, természetesen edző nélkül, egyedül, vagy egy-két további szintén kirekesztett játékossal együtt).
 
A klubok ugyanis szankciós jelleggel, pressziógyakorlás végett vagy szimplán szimpátia alapon nem rendelhetnek el egyéni edzést.
 
Ha mégis így tennének, milyen lehetőségek állnak a rendelkezésetekre?
1) A HLSZ-szel felveszitek a kapcsolatot  és mi készséggel állunk rendelkezésetekre.
2) Ragaszkodtok ahhoz, hogy írásban legyen nyoma annak, hogy hol, pontosan mikor, miért, kinek az utasítása alapján kell külön, egyéni edzésen megjelennetek.
3) Legyenek tanúitok arra, hogy ti a klub – elképzelhető, hogy irracionális – utasításait mindenkor betartottátok. Bármennyire is furcsa, de függetlenül attól, hogy a klub esetleg szerződésszegést követ el, az nem mentesít titeket a szerződésben foglaltak teljesítése alól.
4) Ha van, a jelenléti ívet továbbra is írjátok alá.
5) Jegyzőkönyvben rögzítsétek (ha lehet többen legyetek jelen és írjátok alá valamennyien azt), ha esetleg előfordul olyan eset, hogy habár ti megjelentek a klub által külön meghatározott időpontban, a klubtól senki sem képviselteti magát – kvázi potyára jelentetek meg.
 
Miért gondoljuk mindezt így? Mert a futball – mint köztudott – csapatsport, és annak esszenciális feltétele a csapatszinten történő foglalkoztatás, minthogy a klub részéről elvárt teljesítmény csak és kizárólag ebben az esetben valósulhat meg.