Játékos kereső  

Hírek

Csákváron együtt marad a stáb

2020-05-18 10:55:41

A játékoskeretben nem terveznek sok változást

Csákváron együtt marad a stáb

Bár befejezettnek nyilvánították a másodosztályú bajnokságot, mindez nem azt jelenti, hogy Csákváron szabadságot kapott volna a szakmai stáb, illetve teljes pihenőre engedték volna a játékosokat.A klub honlapján megjelent interjúból kiderül, hogy a jövő évre kevés változást terveznek a klubnál.


- Tavaly 1+1 éves szerződést kötöttünk, s a második esztendő a nyáron automatikusan életbe lép – felelte érdeklődésünkre Visinka Ede vezetőedző. – Nem csak én, de stábom is marad, azaz a következő évadban is az Aqvital FC minél jobb szerepléséért dolgozunk.

Bizonyára már tervezi a következő időszakot

- Május végéig edzésben maradunk, azt követően kapnak egy rövid szabadságot a keret tagjai. Természetesen betartjuk a szigorú egészségügyi előírásokat. Túl vagyunk két garat tesztelésen, és az elkövetkező napokban is folyamatosan teszteljük a játékosokat. Igyekszünk a kialakult helyzetből a legtöbbet kihozni és már most megkezdjük a 2020-21-es szezonra való felkészülést.

Mit jelent ez konkrétan?

- Keretünk kilencven százaléka megmarad és ha azt vesszük, hogy tavaly nyáron mekkora átalakuláson mentünk keresztül, ez óriási előrelépés. A távozók megüresedett helyére zömében fiatal akadémisták érkeznek. Egy évvel ezelőtt 2-3 hét állt a rendelkezésünkre a fiatalok, Kocsis, Mim, Major vagy éppen Sipos kiválasztására, illetve beépítésére, most viszont mindezt már májusban megejthetjük. Így júniusban komplett kerettel kezdhetjük a felkészülést. Úgy tervezzük a munkát, hogy augusztus 2-án rajtol a bajnokság. Amennyiben ettől eltérő időpontot jelöl ki az MLSZ, természetesen mi is módosítunk a dátumokon.

Éveket töltött a Puskás Akadémiánál, így ismeri a “felhozatalt”

- Az elmúlt évben is figyelemmel követtem az Akadémia korosztályos csapatainak legügyesebb játékosait, így nyugodtan mondhatom, több gyereket is szívesen látnék Csákváron. Persze tudom, hogy más az utánpótlás és más a felnőtt foci, de ahogy Kocsis Bencéék megállták a helyüket az elmúlt NB II-es évadban, úgy biztos vagyok benne, hogy a következő generációból is tudunk szemezgetni …

Visinka Ede nem nevesítette meg kiszemeltjeit, de annyit azért elárult, 3-4 felcsúti fiatal már ezekben a napokban is keretünkkel készül …