Játékos kereső  

Hírek

Csapatlátogatáson a HLSZ

2017-03-06 12:15:53

Ezúttal Debrecenben és Balmazújvárosban tájékoztattuk a labdarúgókat

Csapatlátogatáson a HLSZ

Amint arról eddig is rendszeresen beszámoltunk, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete márciusban folytatja a csapatlátogatásokat. Célunk, hogy a profi játékosokhoz eljussanak a tevékenységükkel kapcsolatos legfontosabb információk, továbbá segítsünk megoldani a felmerülő – akár egyedi – munkaügyi problémákat.

Múlt héten Kelet-Magyarországon járt a HLSZ munkacsoportja. Dr. Horváth Gábor főtitkár mellett Maróti Béla és Horváth Gábor csapatkoordinátorok tájékoztatták a szép számban összegyűlt játékosokat Balmazújvárosban és Debrecenben.

– Pozitív élmény volt látni, hogy a másodosztályban szereplő Balmazújváros csapatánál mennyire igényes, kulturált környezetben dolgozhatnak a labdarúgók (a fotón, balra – a szerk.). Az új stadion nemcsak kívülről szép, de ahol találkoztunk a játékosokkal, a belső tér, az előadó helyiség is szépen ki van alakítva – állapította meg dr. Horváth Gábor a látogatást követően.

– Sajnos a nap folyamán egy negatív tapasztalatot is szereztünk, amikor Debrecenbe érkeztünk. Az üzemi balesetekkel kapcsolatban nem volt megfelelő a klub eljárása. Ma már a munkaszerződések egyértelműen és kötelező érvényűen tartalmazzák, hogy a klub köteles a játékosoknak megállapított táppénz összegét a teljes fizetésük mértékéig kiegészíteni. Ezt a passzust természetesen tartalmazza a honlapunkról letölthető hivatalos mintaszerződés is! Kérjük a labdarúgókat, hogy figyeljenek oda a mnukaviszonyukkal kapcsolatos dolgokra és jelezzék szervezetünknél, ha bármilyen anomáliát észlelnek!

Debrecenben meglátogattuk a kórházban egykori munkatársunkat, a szívműtéten átesett Loki-labdarúgót, dr. Horváth Zsoltot, akivel másfél óráig beszélgettünk.


A csapatlátogatások során a következő témák kerülnek napirendre:
-    HLSZ és a FIFPro munkájának bemutatása;
-    mintaszerződés bevezetésének gyakorlati alkalmazása, visszajelzések;
-    bérgarancia alap kidolgozása, eddigi sikereink;
-    kollektív szerződés;
-    sportbiztosítás;
-    FIFPro tanulmány ismertetése a játékosok munkakörülményeiről itthon, és a környező országokban;
-    képzéseink, oktatási programjaink bemutatása (Online Academy);
-    visszajelzések a havonta e-mailben küldött HLSZ hírlevéllel kapcsolatban;
-    a felkeresett klub és a csapat helyzetéről való információcsere;
-    egyéni problémák kezelése.