Játékos kereső  

Hírek

Csoportelső Magyarország!

2020-11-18 22:26:05

Sigér Dávid és Varga Kevin első válogatottbeli góljaival

Csoportelső Magyarország!

Utolsó csoportmeccsét is lejátszotta válogatottunk a Nemzetek Ligájában. A 6. fordulóban akár az első hely elérése is lehetőség adódott. Amikor a másik mérkőzésen Szerbia vezetéshez jutott, Magyarország átvette a vezetést csoportjában...

A kissé tartalékos magyar csapat jól kezdett, az első tíz percben kétszer is veszélyeztettük a török kaput. A játék zömében a vendégek térfelén zajlott. A 25. percben Nego jobbról adott be, Könyves az ötös vonalánál csak centikkel maradt le a labdáról. Érett a magyar gól.

Miután a szerbek már három góllal vezettek az oroszok ellen, így félidőben (0-0) továbbra is a csoport élén álltunk.

Fordulás után Törökország dominált, de kis szerencsével megúsztuk a legnagyobb vendég lehetőség. A túloldalon viszont ünnepelhettünk! Varga lövését még kapufára tolta a kapus, a kipattanó labdát menteni igyekvő védő viszont Sigér Dávid testére lőtte, akiről a kapuba vágódott a játékszer (1-0). Ez volt a csatár első gólja a válogatottban (9/1).

A 73. percben Dibusz Dénes hatalmas védéssel tartotta meg a magyar előnyt. A végeredmény a 95. percben alakult ki, amikor Varga Kevin nagy szólója végén a jobbalsó sarokba lőtt (2-0). Ő is elsőgólos játékosunk a nemzeti csapatban (3/1).

Magyarország mai győzelmével a csoport élén végzett és feljutott az A-ligába!
Szép volt, Fiúk!


Nemzetek Ligája, B-liga, 3. csoport, 6. forduló

MAGYARORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG 2–0 (0–0)
Puskás Aréna, JV.: Ivan Kruzliak, gólsz.: Sigér (57.), Varga K. (95.)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Sigér, Nagy Á., Kalmár (Cseri, 46.), Hangya (Holender, 74.) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga K., 46.)