Játékos kereső  

Hírek

Dr. Horváth Gábor a Digi Sport reggeli műsorában

2018-02-05 00:01:08

Az emlékezetes Windecker-ügy apropóján fókuszba kerültek a játékosfizetések

Dr. Horváth Gábor a Digi Sport reggeli műsorában

A napokban meghívást kapott dr. Horváth Gábor a Digi Sport televíziós csatorna Reggeli start című műsorától. Az apropót Windecker József elhíresült "kétmilliós" ügye szolgáltatta.

Szombathy Pál riporter arról kérdezte a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkárát, hogy magasak-e Magyarországon a játékosokfizetések, illetve várható-e központi döntés alapján ezen adatok nyilvánosságra hozatala?

- A részletek ismerete nélkül nem lehet általános érvényű megállapítást tenni ebben a kérdésben. Annyi bizonyos, hogy manapság egy havi kétmilliós fizetés az élvonalban nem számít kirívóan magas összegnek (...)

- A nyilvánosságal kapcsolatban nincs semmi baj, ha az üzleti titoktartási kötelezettséget mindkét szerződő fél feloldja. A HLSZ egyik nagy eredménye, hogy másfél év óta mintaszerződés alapján kell megkötni a labdarúgók munkaszerződését. A mintaszerződés két bekezdése is foglalkozik a titoktartási kötelezettséggel. Elsősorban nem a játékosok oldaláról tartalmaz korlátozásokat, hanem a klubokéról, a labdarúgók jóhírének sértetlensége érdekében (...)

A Windecker-ügyben összesen annyi konkrétum hangzott el, hogy a klub (Újpest FC), mint titokgazda, bár a lépése szokatlan volt, saját elhatározásából nyilvánosságra hozhatta a játékosnak tett ajánlatát, azonban itt van a határ, mert a labdarúgó reakcióját már nem volt jogosult megosztani a közvéleménnyel.

- A HLSZ legfontosabb feladata azonban azon fiatal játékosok érdekvédelme, akik felkerülve az első csapathoz gyakran olyan alacsony jövedelemmel rendelkeznek, hogy a hó végén már gondot okoz számukra a napi kiadások finanszírozása (...)


A teljes interjú itt megtekinthető: