Játékos kereső  

Hírek

Dunaszerdahelyről erősített a DVTK

2017-08-09 13:38:40

A válogatottban is megmutatná tudását a magyar játékos

Dunaszerdahelyről erősített a DVTK

Tovább folyik a DVTK keretének megerősítése, Kocsis Gergő személyében egy Németországban nevelkedett, a válogatott keretébe is meghívott, védekező középpályás és középső védő posztján is bevethető játékos érkezett. Szerda reggelre minden adminisztratív akadály elhárult, így játékengedélyének megérkezése után csak Bódog Tamáson múlik majd, hogy pályára lép-e szombaton - írta meg a dvtk.eu portál.

Kocsis Gergő Tatabányán és az MTK-ban nevelkedett Magyarországon, majd a VfB Stuttgart és az Augsburg FC utánpótlásában szerzett külföldön is tapasztalatot. Hazatérve a Videoton csapatában debütált az OTP Bank Ligában, utána a Puskás Akadémiában folytatta pályafutását.

Tagja volt a 2016. évi franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő keretének, de végül nem utazott a többiekkel. Mivel Felcsúton nem számítottak rá (országos visszhangot váltott ki, hogy Bernd Storck sérelmezte, hogy nem kap játéklehetőséget klubcsapatában) Dunaszerdahelyre igazolt, ahol sérülés miatt a vártnál kevesebb játéklehetőséghez jutott. Gyógyulása után visszanyerte formáját, és Elefántcsontpart, valamint Oroszország, legutóbb pedig az Andorra ellen készülő válogatott keretébe is meghívót kapott. Mindháromszor tagja volt a meccskeretnek, de pályára nem lépett.

A Diósgyőr legújabb igazolása kölcsönbe érkezik a szlovákiai FC DAC csapatától, szerdán már új társaival edz, a pályán pedig 21-es számmal szerepel majd.

- Mindenekelőtt szeretném a csapatérdekeit szolgálni, egyéni céljaim között pedig az a legfontosabb, hogy több kerettagság után bemutatkozzak a válogatottban. Szeretem, ha sokat van nálam a labda és játékban vagyok, erre pedig védekező középpályás posztján több lehetőségem van, de középső védőként is szeretek játszani - nyilatkozta Kocsis.