Játékos kereső  

Hírek

Egy évre vették kölcsön a Vasastól

2018-07-10 12:12:33

Beleerősítenek a legutóbb nyolcadik helyen végző szombathelyi zöld-fehérek

Egy évre vették kölcsön a Vasastól

Újabb futballista érkezett a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz. A Vasas cseh védője, Vit Benes egy évig kölcsönben zöld-fehérben futballozik, számolt be róla a haladas.hu portál.

Múlt csütörtökön a dán bal oldali támadó középpályást, a 29 éves Emil Lynget szerződtették egy plusz egy évre, hétfőn pedig a szintén 29 esztendős cseh védő, Vit Benes írt alá Szombathelyen.

A futballista egy évre, kölcsönbe érkezett a Vasastól. A belső védőként bevethető Benes tavaly nyáron igazolt a Vasashoz, 23 bajnokin szerepelt, egy gólt szerzett. Az NB I. egyik legjobb védőjének tartott, 193 cm magas futballista 2006 és 2010 között hazájában, a Kladnóban futballozott, majd ezt követően 2017 nyaráig a szintén cseh FK Jablonecet erősítette – akkori csapatával a 2012/2013-as szezonban cseh kupát nyert. Az Európa-liga selejtezőjében tíz alkalommal, a csoportkörben kétszer lépett pályára. Összesen 199 első osztályú cseh bajnokin 15 gólt szerzett. 2017 nyarán igazolt Angyalföldre – nem egy vándormadár típus tehát. Benes 14 éves kora óta egy vesével futballozik, korábban Csehországban ez nem jelentett problémát – hazánkban igen. Ám végül tavaly nyáron megkapta a sportorvosi engedélyt, alapembere volt a piros-kékeknek.

Benes tehát Tamás László, Jurij Habovda, Priskin Tamás, Emil Lyng után a vasiak ötödik nyári szerzeménye.