Játékos kereső  

Hírek

Egyeztettünk a Balmazújváros vezetőivel

2019-09-03 10:36:17

Dr. Horváth Gábor főtitkár a Nemzeti Sportnak nyilatkozott

Egyeztettünk a Balmazújváros vezetőivel

Múlt héten hivatalosan is eldőlt, hogy a másodosztályú induláshoz szükséges licencétől megfosztott Balmazújváros labdarúgócsapata nem folytathatja szereplését az NB II-ben, hiába játszott már le hat mérkőzést is az idényből. Ez a része tehát lezárult a történetnek, a játékosok szemszögéből azonban továbbra is nagy a bizonytalanság, hiszen kérdés, hol folytathatják pályafutásukat. A Nemzeti Sport Online megkereste az ügyben a Hivatásos Labdarúgók Szervezetét (HLSZ), dr. Horváth Gábor főtitkár vázolta a kialakult jogi helyzetet, míg a balmazújvárosi futballisták részéről a csapat egyik játékosa, Bora György elevenítette fel a nyári kálváriájukat.

A JOGI HELYZET – A LABDARÚGÓK FELMONDHATJÁK SZERZŐDÉSÜKET

A hivatásos labdarúgók érdekvédelmi szervezete részéről dr. Horváth Gábor ügyvéd a Nemzeti Sport Online megkeresésére azzal indította a Balmazújváros-ügyet, hogy leszögezte, a bajnokságból kizárt csapat összes játékosa fordulhat hozzájuk jogi tájékoztatásért, helyzetértékelésért, támogatásért. Mint mondta, már voltak futballisták a klubtól, akik megkeresték a szervezetet, egyúttal a Balmazújváros vezetőségével egyeztetett már a HLSZ.

„A jogerőssé vált határozat után a balmazújvárosi labdarúgók bármikor dönthetnek úgy, hogy felmondják a klubot működtető gazdasági társasággal kötött, jelenleg is érvényben lévő munkaszerződésüket, és ebben az esetben, függetlenül attól, hogy az átigazolási határidő már lejárt, bármikor átigazolhatnak másik profi csapatba. Amatőr szerződést nem köthetnek a balmazújvárosi játékosok, mert arra csak a következő átigazolási időszakban lenne lehetőségük, de profi szerződést NB I-es, NB II-es vagy NB III-as klubot működtető gazdasági társasággal bármikor aláírhatnak, mert a kizárás következtében a munkájuktól nem tilthatják el őket” – beszélt a kialakult helyzetről dr. Horváth Gábor ügyvéd.

„Egyeztettem a balmazújvárosi vezetőkkel, és azt az ígéretet kapták a játékosok, hogy mindenkinek kifizetik a szerződésben foglalt járandóságát, amíg nem talál új csapatot, és nem tudja felmondani a balmazújvárosi szerződését. Ez a kialakult helyzetben méltányosnak mondható, mert úgy is dönthetne a klub, hogy maga szünteti meg a szerződéseket, ebben az esetben viszont a labdarúgók kártérítési igénnyel léphetnének fel” – tette hozzá a HLSZ főtitkára.

A teljes cikk itt olvasható.
Kapcsolódó saját anyagaink: itt és itt találhatóak.