Játékos kereső  

Hírek

Elemzik a labdarúgók szívműködését

2022-09-05 20:09:35

Innovatív technológia áll a programban résztvevők rendelkezésére

Elemzik a labdarúgók szívműködését

A FIFPRO és az IDOVEN partnerségi kapcsolatot alakított ki, amelynek keretében a labdarúgókat szívfigyelő berendezéssel látják el.
 

• A FIFPRO és az egészségügyi technológiában szakértő IDOVEN innovatív együttműködést kötött

• A férfi és női játékosok számára ingyenes eszközt biztosítanak a szívműködés ellenőrzéséhez

• A kísérleti program kezdetben egy szezonra szól, ami később meghosszabbítható


A FIFPRO és az IDOVEN stratégiai jelentőségű partnerségi kapcsolatot épített ki a játékosok egészségvédelmének javítása érdekében a szívleállás és más szívvel kapcsolatos kockázati tényezők feltárására. A kísérleti program ingyenes erőforrást biztosít a játékosok számára az önkéntes alapon történő monitorozás elvégzéséhez.

A kezdeményezés egészségügyi szolgáltatást nyújt azoknak a férfi és női játékosoknak, akik más módon nem férnek hozzá a szűrővizsgálatokhoz, továbbá kiegészíti a meglévő egészségügyi eljárásokat, például a kötelező EKG-t vagy az echokardiográfiát.

A kísérleti program kezdetben egy szezonra szól, a hosszabbítás lehetősével.

„A játékosaink védelmével és egészségével kapcsolatos minden kezdeményezés nagyon fontos, különösen egy ilyen témával kapcsolatban, ezért kell befektetnünk a megfelelő és szükséges erőforrásokat” – nyilatkozta a projekt kapcsán David Aganzo, a FIFPRO elnöke.
„Ez a program, amelyet az IDOVEN-nel együtt indítottunk el, sok játékosnak fog segíteni abban, hogy hozzáférjen a legújabb technológiához a szívmonitorozás terén. Nekik a karrierjük előrehaladtával a lehető legjobb egészségügyi feltételekkel kell rendelkezniük.”

„A játékosok egészsége és jóléte kiemelkedően fontos számunkra” – mondta Simon Colosimo, a FIFPRO főtitkár-helyettese.
„Örülünk, hogy az IDOVEN-nel összefoghatunk, ők az egészségügyi technológia szakértői. Ez az előremutató partnerség növeli a játékosok hozzáférését a szívműködésük monitorozásához, és segít korszerűbbé tenni a szívritmuszavarok észlelésének lehetőségeit.”

„Az együttműködésünk során a FIFPRO-val közösen segítünk megvédeni a professzionális futballisták, nők és férfiak egészségét a világ hat kontinensen” – mondta Dr. Manuel Marina Breysse kardiológus, az IDOVEN társalapítója és vezérigazgatója.

„E partneri kapcsolat keretében a FIFPRO, a játékosok, a nemzeti szakszervezeteik és az IDOVEN felhőtechnológiája összefognak, hogy létrehozzák az első globális digitális platformot a távoli egészségügyi szűréshez. Ez a szövetség lehetővé teszi számunkra, hogy úttörő szerepet töltsünk be az élsportolók távoli szívmonitorozásában a szívbetegségek globális szintű szűrése és megelőzése érdekében.”


Hogyan fog működni a program?

A FIFPRO 15 nemzeti játékosszervezet számára biztosítja a szívfigyelő szolgáltatást. Minden résztvevő szakszervezet átlagosan 18 játékos számára tudja majd biztosítani a  szívfigyelő szolgáltatást.

A programban résztvevő játékosok 24 órán keresztül viselik majd a szívfigyelő berendezést a napi tevékenységeik végzése során. Minél több időszakot rögzítünk, annál több adatot gyűjtünk össze. Az adatokat az IDOVEN mesterséges intelligencia technológiája és kardiológiai szakértői hálózata elemzi.

Az eredményeket ezután megosztják a játékosokkal, akik továbbra is teljes mértékben maguk rendelkeznek a privát adataikkal, tehát semmilyen személyes egészségügyi feljegyzés, adat nem kerül megosztásra senkivel.