Játékos kereső  

Hírek

Élet a labdarúgó-pályafutás után

2017-03-20 09:18:16

Argentínában civilként is megtalálhatják helyüket a volt játékosok

Élet a labdarúgó-pályafutás után

Homero Diaz három évvel a profi labdarúgó-pályafutása után továbbra is élvezi a meccsek nyüzsgését. Időben lépett és a helyi játékosszervezet segítségével megfelelő képzésben részesült, ami meghozta eredményét.

A 35 éves egykori védőjátékos ma gyógytornászként segíti a Quilmes együttesét, így nem szakadt el a korábbi közegétől és minden hétvégén testközelből átélheti a bajnoki mérkőzések minden izgalmát.

– A labdarúgók gyakran depressziósak lesznek, amikor befejezik az aktív pályafutásukat. Ilyesmi még nem történt meg velem – nyilatkozta Diaz (a fotón: középen). – A csapat gyógytornászaként úgy érzem magam, mintha még mindig játszanék. Utazom mindenhová a többiekkel, közösen megbszélünk mindent a játékosokkal, ezért a labdarúgás iránti szenvedélyemet ugyanúgy kiélhetem, mint pár évvel ezelőtt, amikor még futballistaként a pályán küzdöttem az együttesem sikeréért.

Diaz tizenöt éven keresztül futballozott a második vonalban. Karrierje végén az Argentin Hivatásos Labdarúgók Szervezete anyagi támogatásával kitanulta a sport gyógytornász szakmát, amivel most remekül érvényesül.

Mások szakácsként, könyvelőként, vagy éppen újságíróként folytatják a civil életben, de sajnos sokan vannak, akik nem gondoskodnak maguknak megfelelő képzésről a második karrierjük kialakításához. Diaz szabadidejében előadásokat tart a fiatal játékosoknak, hogy ösztönözze őket a középiskola elvégzésére, vagy akár az egyetemi diploma megszerzésére.

Számos argentin labdarúgó él a játékosszervezet által kínált továbbtanulási lehetőséggel és dolgozik a sport területén, vagy máshol. Mindnyájan egyetértenek abban, hogy megtérült az aktív játékosként tanulásra fordított energia.

Kapcsolódó írásunk itt olvasható (elérhetőségeink a cikk végén)! Kérjük az érdeklődő játékosokat, hogy további információkért forduljanak hozzánk bizalommal!