Játékos kereső  

Hírek

Elhunyt a Nyíregyházi Spartacus és a Ferencváros volt játékosa

2017-08-10 11:46:37

A Szpari legendás labdarúgója 62 évet élt

Elhunyt a Nyíregyházi Spartacus és a Ferencváros volt játékosa

ELHUNYT FARKAS BÉLA
A Szpari legendás játékosa 62 éves volt.


Komoly veszteség érte a nyíregyházi és a megyei labdarúgást. Farkas Béla, a nyolcvanas évek Szpari játékosa a sok sikerrel megvívott csata után a betegséggel szemben alulmaradt.

Farkas Béla első mérkőzése az NB I-ben (egyúttal a Szpari mezében) 1982. október 16-án volt (Csepel-NYVSSC 3-1 - Vágó helyére állt be a szünetben). Egy hétre rá meg is lőtte első gólját, méghozzá a Debrecen elleni hazai meccsen: 1-0-ás debreceni vezetésnél, 15 ezer néző előtt ő egyenlített közvetett szabadrúgásból (ezzel alakult ki a végeredmény). 1982 decemberében játszotta legjobb mérkőzését a Szpariban: az NYVSSC-Békéscsaba (3-1) meccsen ő lőtte az első gólt (ismét egy legurított szabadrúgásból), aztán adott két gólpasszt is - a Népsport a mezőny legjobbjának választotta. Tizennégy NB-I-es bajnoki meccsen játszott a Nyíregyházában. Farkas Béla 62 esztendős korában hunyt el, emlékét örökké megőrizzük!
(Szpari, Facebook)

A Nyíregyháza (14/2) és a Ferencváros (4/1) színeiben összesen 18 NB I-es mérkőzésen szereplő és 3 gólt jegyző játékos emlékét megőrizzük!
(Fotó: tempofradi.hu)