Játékos kereső  

Hírek

Eredményes volt a zágrábi FIFPro-torna

2017-07-14 13:43:00

A házigazda horvátok mellett Montenegró, Szerbia és Szlovénia csapatai léptek pályára

Eredményes volt a zágrábi FIFPro-torna

FIFPro-tornát rendeztek Zágrábban, ahol négy ország, a házigazda Horvátország, Montenegró, Szerbia és Szlovénia játékosszervezetei indították el csapataikat. A szerződéssel nem rendelkező labdarúgók számára rendszeresen megrendezésre kerülő esemény ezúttal is sikeresnek bizonyult, ugyanis néhány nap alatt tizennégy futballista jutott új szerződéshez és többen még most is tárgyalásban állnak. Összesen 65 játékos lépett pályára a négy csapatban.

Matija Dvornekovic egyike azoknak, akik teljesítményére felfigyeltek a klubok. A 28 éves horvát csatár ma már az (előző szezonban a 2. osztályban ezüstérmes) NK Gorica labdarúgója.
– A FIFPro által biztosított edzőtábor és torna nélkül egyedül kényszerültem volna edzeni, ráadásul sokkal nehezebben találtam volna csapatot magamnak. Aki csak teheti, annak azt javaslom, hogy vegyen részt ezen a rendezvényen, mert  nagy segítséget nyújt a karrier folytatásához – nyilatkozta boldogan a játékos.

A tornát Horvátország nyerte, ahogy a legjobb játékost is ebből a csapatból választották. Matija Spicic jelenleg egy orosz csapattal tárgyal.
– Jó volt a hangulat, magas színvonalú edzéseken vettünk részt, és az egész rendezvény olyan volt, ami kielégíti a legkényesebb szakmai igényeket is – mondta a tornagyőzelem után.

Tizenegy európai FIFPro-tagszervezet vett vagy vesz részt tornán ezen a nyáron. A múlt héten Bulgária, Görögország, Lengyelország és Románia játszott Szófiában. A hét elején Ausztria, Belgium, Németország és Hollandia találkozott a németországi Duisburgban, míg Csehország, Portugália és Spanyolország csapatai Prágában mérkőznek meg egymással. Ezen felül Dánia, Franciaország, Olaszország, Málta és Svájc is szervez edzőtáborokat és barátságos mérkőzéseket a játékosok számára.

A zágrábi torna kapcsán új szerződéshez jutók:

Horvátországban:
Dominik Picak (NK Dugopolje, 2. osztály) 
Matija Dvorneković (NK Gorica, 2)

Montenegróban:
Nikola Delibasic (FC Mornar, 2) 
Marko Djukanovic (FC Decic, 1) 
Srdja Kosovic (FC Decic, 1) 
Ivan Rackovic (FC Decic, 1) 
Nemanja Vlahovic (FC Decic, 1) 
Vojkan Visnjic (FC Lovcen, 1) 
Vule Vujacic (FC Rad - Szerbia 1) 
Uros Djuranovic (FC Dukla - Csehország, 1)

Szerbiában:
Mladen Zivkovic (Radnicki Nis, 1) 
Nikola Dimitrijevic (Radnik Surdulica, 1) 
Nemanja Zlatkovic

Szlovéniában:
Dejan Djermanovic (Stal Mielec - Lengyelország 2)