Játékos kereső  

Hírek

Érthetetlen baki a Magyar Kupa negyeddöntőinek sorsolásán

2014-11-10 04:44:55

Az MLSZ munkatársa olyan sorsolási algoritmust ismertetett, ami akár FTC–FTC elődöntőt is eredményezhetett volna.

Érthetetlen baki a Magyar Kupa negyeddöntőinek sorsolásán

Már a vasárnap esti sorsolásról szóló hírünkben is jeleztük, hogy a Magyar Kupa negyeddöntői párosításainak meghatározásánál a kétértelmű, félreérthető szabályismertetés, szabályértelmezés miatt a kisorsolt számok jelentése valósággal önálló életre kelt.

A különben egyszerű procedúrát sikerült úgy megbonyolítani, hogy bár a stúdióban helyet foglaló Nyilasi Tibor, László Csaba és Hevesi Tamás – valamint az Újpest FC hivatalos honlapja – számára teljesen egyértelműnek tűnt, hogy a "ferencvárosi ágon" továbbjutó csapat a "Videoton-ágon" sikeres együttessel találkozik majd az elődöntőben, az MLSZ honlapja végül ezzel ellentétes módon már úgy közölte a sorsolás eredményét, hogy az "Újpest-ág" találkozik majd a "Videoton-ággal". Ezért mi is ezt a verziót közöltük – hozzáfűzött megjegyzéssel.

A 3. félidő című műsor, ahol a sorsolást megejtették, legközelebb hétfő délután lesz látható ismétlésben (Sport1, 16.00), ám egy sportrajongó mobiltelefonon rögzítette az eseményt.

Ez hangzik el a videón:
Betta: – Első lesz a négyes, tehát amit utoljára sorsoltunk ki, a Szolnok találkozója lesz a....
Vida Gábor: – Nem, nem! Az első mérkőzés, tehát a Fradi-mérkőzés lesz a négyes ágon, tehát amit kisorsoltunk mérkőzéseket, az 1-es, 2-es, 3-as, és a 4-es, és most sorsoljuk hozzá a számokat. Tehát az először kihúzott párosításnak a 4-es sorszámú lesz a ... (közbeszólás miatt nem hallható az utolsó szó)
.

A korábban kisorsolt párosítások és sorszámuk:
1. meccs: FTC–Csákvár
2. meccs: Gyirmót–Újpest
3. meccs: Videoton–Pécs
4. meccs: Kisvárda–Szolnok

Vida Gábor iránymutatása szerint tehát az először kisorsolt párosítás (FTC–Csákvár) győztese a frissen kisorsolt 4-es szám szerint cimkézett Kisvárda–Szolnok párosítás továbbjutóját kapja majd az elődöntőben.

A problémát az jelenti, hogy a Vida úr által ismertetett algoritmus rossz, helytelen. Ez alapján nem lett volna szabad párosítani a továbbjutókat, ugyanis amennyiben nem a 4-es szám került volna elő elsőként, hanem az 1-es, úgy a "Ferencváros-ág" továbbjutó csapata önmagával, a Ferencváros-ág továbbjutó együttesével került volna össze, ami nyilvánvalóan lehetetlen!
Mivel az érintett klubok honlapján megjelent hírekben mind ferencvárosi, mind újpesti oldalon a saját "águkhoz" rendelték hozzá a Kisvárda–Szolnok párharc továbbjutóját, ezért kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a végkifejlete az ügynek
.

A sorsoláson ilyen sorrendben kerültek elő a számok: 4 – 2 – 1 – 3.

(Zárójelben megjegyezzük: érthetetlen, hogy az első sorsoláskor kialakult párosítások miért nem voltak elegendőek az elődöntői ágak "belövéséhez" is, mi szükség volt az újabb sorsolásra, hiszen a nyolc csapat kisorsolásának sorrendje már eleve meghatározta a helyüket.)