Játékos kereső  

Hírek

Fél évig a holland Ajax játékosa volt

2019-02-05 10:30:01

Az MTK Budapest hosszútávú szerződést kötött a tizennyolc esztendős tehetséggel

Fél évig a holland Ajax játékosa volt

Az elitkörbe jutott magyar U19-es válogatott alapemberének tervezett hazacsábítása már az őszi idény közepén felmerült, mostanra pedig létre is jött a megállapodás. Schön Szabolcsot az elmúlt időszakban több hazai elsőosztályú klub is hívta, de a 18 éves játékos végül az MTK Budapestet választotta. A ballábas szélső az elmúlt időszakban az Ajax Amsterdam labdarúgója volt, ahol többek között az ifi BL-ben is pályára lépett - írta meg az MTK honlapja.

Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója kiemelte, hogy a hazatérő játékos választása is azt mutatja, hogy a klub által közvetített üzenet a fiatal labdarúgók számára érthető értékkel bír.
- Szabolccsal már az ősz közepe óta kapcsolatban álltunk. Az MTK Budapest célja az, hogy olyan tehetséges magyar fiatalok is futballozzanak a keretben, akiknél reális esély van az NB I-es, majd a nemzetközi karrierre. Elsősorban a saját akadémiai képzésünkre alapozunk, de nyilván vannak olyan esetek, amikor szívesen igazolunk már felnőtt korba érő játékost. Fontos, hogy nem garantált játéklehetőséget kínálunk, hanem esélyt a játéklehetőségre, ami egy fiatal labdarúgónál mindennél többet ér a felnőtt labdarúgásba való belépéskor. A többi a játékoson múlik, ha valaki jól teljesít az edzéseken és a felkészülési meccseken, akkor nálunk van előrelépési lehetőség. Schäfer András története a legjobb példa arra, milyen lehetőségek adódnak egy játékos előtt az MTK-nál, de a hétvégén a mindössze 17 éves Varju Benedek bemutatkozása is ezt mutatja. Az pedig, hogy a hazatérő Schön a több felmerülő ajánlat közül a miénket fogadta el, jelzi, hogy az MTK Budapest által közvetített üzenet a fiatal labdarúgók számára érthető értékkel bír.