Játékos kereső  

Hírek

Felhívás a játékosokhoz

2020-03-30 09:19:26

Szerződés-módosítás előtt konzultálj szakjogászainkkal!

Felhívás a játékosokhoz

A napokban több klub vonatkozásában megjelentek hírek a labdarúgók jelentős fizetéscsökkentéséről. A Debrecen és az ETO FC Győr után immár a Gyirmót FC is érintett. Szervezetünk a jelen helyzetben fokozott figyelemet fordít a játékosok egzisztenciáját alapvetően meghatározó, munkaszerződéseket érintő ügyekre.

A koronavírus okán elrendelt kormányzati intézkedések miatt a labdarúgók  jelenleg otthoni edzésmunkát végeznek, eleget téve ezzel klubjuk felé a munkavégzési kötelezettségeiknek.

Azok a klubok, amelyek különféle okokra hivatkozva a labdarúgók fizetésének csökkentését szeretnék elérni, vagy már el is érték azt, közös megegyezéssel új szerződést kötnek a játékosokkal.

A helyzet reális értékelése miatt szükségesnek tartjuk, hogy a labdarúgók tisztában legyenek a jogaikkal és kötelezettségeikkel. A klubok részéről indokként felmerülhet például, hogy az első csapattól a tartalékok közé sorolják a játékost, ezért a Mintaszerződés 47. pontjában foglaltak szerint akár a felére is csökkenthetik az alapbérét.
Ez a passzus a jelenlegi helyzetre nem alkalmazható, hiszen az otthon elvégzett egyéni edzésmunka alapján a klub szakmai alapon nem dönthet úgy, hogy az első csapatból kirakja az adott játékost.

Fenti példánk is jól rávilágít, hogy a labdarúgóknak a klubbal folytatott munkaügyi tárgyalások során tisztában kell lenniük a megállapodás jogi hátterével. Ezért arra kérjük az érintett játékosokat, hogy tanácsért keressenek meg bennünket!

Elérhetőségeinket itt találjátok!


 

Kedves Játékosok!

Felhívom a figyelmeteket, hogy a munkaszerződésetekkel kapcsolatos ügyekben - még annak aláírása előtt -  forduljatok bizalommal a Hivatásos Labdarúgók Szervezetéhez!

A profi futballisták jogi ügyeit három évtizede eredményesen képviselő érdekvédelmi szervezetünk segít eligazodni minden felmerülő kérdésben
- javasolja Juhász Roland, a HLSZ elnöke.