Játékos kereső  

Hírek

FIFPro: A labdarúgás fenntartható fejlődése a tét

2018-05-17 09:35:36

Célkeresztben a Nemzetek Ligája és a kibővített klubvilágbajnokság

FIFPro: A labdarúgás fenntartható fejlődése a tét

A FIFPro szerdán – az Európa Liga döntője előtt – részt vett az UEFA Hivatásos Labdarúgás Stratégiai Tanácsának (PFSC) találkozóján Lyonban, ahol megvitatták a FIFA által bevezetni kívánt két új sorozat tervezetét, a sportágra gyakorolt hatásait.

Mind a Nemzetek Ligája, mind a kibővített klubvilágbajnokság bevezetése olyan jelentős változásokat jelentenek a sportág életében, amelyek globális szinten alapvetően meghatározzák a hivatásos labdarúgás jövőjét.

A FIFPro kötelessége és egyben érdeke is, hogy hozzájáruljon a labdarúgás fenntartható növekedéséhez, amely a sportág minden résztvevőjének érdekeit szolgálja. Ehhez alapvetően szükséges, hogy a labdarúgók tisztességes foglalkoztatási feltételek mellett végezhessék munkájukat. A nemzetközi játékosszervezet megvizsgálja, hogy az új versenyek bevezetése milyen előnyökkel jár, illetve mekkora terhelést jelent a játékosoknak.

Közvetenül a tagszervezetekkel és a labdarúgókkal egyeztetve alakítják ki az álláspontjukat. A különböző vélemények összegyűjtése és elemzése folyamatban van. Természetesen figyelembe kell venni a kritikus kérdéseket, mint például a játékosok munkaterhelését, a mérkőzések közötti megfelelő regenerációs idő biztosítását.

"Jelentős változások előtt áll a labdarúgás. A FIFPro tovább folytatja a FIFA-val és az összes többi szereplővel zajló megbeszéléseket az új versenyekről és minden más tervvel kapcsolatban, amelyek hozzájárulhatnak a sportág fejlődéséhez" - nyilatkozta Philippe Piat, a FIFPro elnöke.