Játékos kereső  

Hírek

FIFPro: "Azonnal engedjék szabadon a játékost!"

2018-06-15 11:26:01

Etnikai alapon újraképző táborokba kényszerítik a kisebbségieket Kínában

FIFPro: "Azonnal engedjék szabadon a játékost!"

A FIFPro aggodalmát fejezi ki az egyik legígéretesebb fiatal kínai labdarúgó fogva tartása miatt. Erfan Hezim – a beszámolók szerint – februárban egy "politikai újraképző táborba" került, amikor visszatért hazájába Spanyolországból és Dubaiból.

A 19 éves csatár, aki Ye Erfan művésznéven is ismert, tavaly ötéves szerződést írt alá a kínai Super League szereplőjével, a Jiangsu Suning csapatával.

A fiatal labdarúgó az ujgur (Kína nyugati régiójában élő török) etnikum tagja, akiket a Human Rights Watch szerint a kínai hatóságok szorosan nyomon követnek, ellenőriznek.

Erfan profilképe még mindig megtalálható a Jiangsu Suning weboldalán, de a Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet szerint február óta nem játszott és nem készült együtt a csapattal.

A FIFPro felszólítja Erfan fogvatartóit: azonnali hatállyal bocsássák szabadon a labdarúgót, hogy újra együtt lehessen családjával és folytathassa labdarúgó-pályafutását.

Az elmúlt évben Erfan attól vált világszerte híressé, hogy kivételesen szép ollózós gólt szerzett Magyarország U19-es válogatottja ellen. A videó bejárta az egész világot.

Néhány héttel később Lionel Messivel szerepelt közös fotón az Adidas egy pekingi promóciós rendezvényen.A magyar U19-es válogatott ellen elért valóban szép gólja: