Játékos kereső  

Hírek

Figyelmeztetést adott ki a nemzetközi játékosszervezet

2019-02-21 13:46:32

A FIFPro és a HLSZ segítséget nyújt a játékosoknak!

Figyelmeztetést adott ki a nemzetközi játékosszervezet

A FIFPro figyelmeztető felhívással fordult a hivatásos labdarúgókhoz. A nemzetközi játékosszervezet arról tájékoztatta tagságát, hogy a LinkedInben (a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatában) regisztráló bűnözők hamis játékosügynökként próbálják behálózni és becsapni a futballistákat.

Számos játékos tájékoztatta a FIFPro-t, hogy Steve Mac Hughes néven egy szélhámos azzal próbálta megtéveszteni őket, hogy az Egyesült Királyságban és Ázsiában, többek között a Bangor City (Wales) és Dunfermline Athletic (Skócia) klubjaival kapcsolatban áll és ott szerződést tud biztosítani számukra.

A történetek mind hasonlóak. Ez a személy kapcsolatba lépett a kiszemelt játékosokkal a LinkedIn-en keresztül, majd szerződéskötéssel kecsegtette őket, ha a játékos először vele íra alá megállapodást és előre díjat fizet az ügynöki szolgáltatásért.

Az érintett játékosok egyike sem beszélt vele és nem is látta ezt a személyt, minden kommunikáció a LinkedIn és a Whatsapp platformjain zajlott. Miután az álügynök megkapta a pénzt egy Western Union számlán keresztül, minden kapcsolatot azonnal megszakított a becsapott játékosokkal.
A FIFPro tájékoztatta a Western Union-t a történtekről. A cég kivizsgálja az ügyeket és tájékoztatja az érintett játékosokat.

A FIFPo arra kéri a hasonló tapasztalattal rendelkező hivatásos labdarúgókat, hogy az info@fifpro.org címre írják meg történetüket! Akinek kétsége merül fel az átigazolás ügyintézésével kapcsolatban, bizalommal fordulhat a helyi játékosszervezethez vagy a FIFPro-hoz.
Magyarországon a Hivatásos Labdarúgók Szervezete a profifoci@profifoci.hu címen áll a játékosok rendelkezésére.