Játékos kereső  

Hírek

Futballgyógyászati szimpóziummal indul a projekt

2019-07-11 12:02:50

Az angol labdarúgók is csatlakoznak az egészségügyi kutatáshoz

Futballgyógyászati szimpóziummal indul a projekt

Az angol hivatásos labdarúgókat tömörítő játékosszervezet (PFA) együttműködési megállapodást írt alá, aminek köszönhetően mostantól tíz éven keresztül részt vesznek a Drake Football tanulmányban.

A kutatók orvosi adatokat gyűjtenek a 27 éves korban lévő játékosoktól, és figyelemmel kísérik pályafutásukat, amíg az egy évtizeddel később véget nem ér. Nyomon követik a neurokognitív, a szív- és érrendszeri és porc állapotukat, valamint a mentális egészségüket.

Összesen több mint kétszáz játékos vesz részt a FIFPro által felügyelt kutatásban (Angliából, Finnországból, Franciaországból, Hollandiából, Norvégiából, Svédországból és Svájcból). Ez lesz a legátfogóbb egészségügyi tanulmány a professzionális labdarúgásban. Célja, hogy a játékosok számára a lehető legjobb orvosi hátteret tudják biztosítani a jövőben.

„Lelkesek vagyunk, hogy a PFA egy ilyen ambiciózus projekt részese lesz” - nyilatkozta Bobby Barnes, a játékosszervezet vezérigazgató-helyettese. „Meggyőződésünk, hogy az elkövetkező tíz évben összegyűjtött eredmények segítenek a játékosok jövőbeli generációi egészségének javításában.”

A tanulmányt a Drake Alapítvány finanszírozza, és az Amszterdami Egyetem Orvosi Központja, a Mehiläinen NEO Kórház és a Push Sports támogatja. A részt vevő játékosszakszervezetek az UNFP (Franciaország), a JPY (Finnország), a VVCS (Hollandia), a NISO (Norvégia), az SFS (Svédország) és a SAFP (Svájc).

„Örömünkre szolgál, hogy Angliában is támogatják a labdarúgók a projektet” - mondta Dr. Vincent Gouttebarge, a FIFPro vezető tisztiorvosa, aki a projektet irányítja. „Bízunk benne, hogy a PFA-val és más játékosszövetségekkel való együttműködésünk nyomán jelentős előrelépést érünk el a labdarúgó-orvostudományban.”

A kutatást hivatalosan egy futballgyógyászati ​​szimpóziumon nyitja meg az Arsenal Emirates stadionjában október 16-án.