Játékos kereső  

Hírek

Georges Leekens szerint bántóan sok labdát veszítettünk

2017-11-11 10:26:03

Az elmúlt egy hetet a válogatottal töltötte a belga szakember

Georges Leekens szerint bántóan sok labdát veszítettünk

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – aki a Luxemburg (1–2) és Costa Rica elleni felkészülési mérkőzéseken csak megfigyelőként volt/lesz jelen, a csapatot Szélesi Zoltán irányítja – az M4 Sportnak értékelte a csapat csütörtöki vereségét.

„Vereség után nem lehet jó benyomásokat szerezni” – kezdte Georges Leekens, aki az elmúlt hetet együtt töltötte a válogatottal, de ez csak a megismerkedéshez volt elegendő; az edzőtábori hangulatot mindenesetre jónak értékelte.

„Nagyon sok munka vár ránk, persze ezért is vagyok itt” – folytatta a belga szakember a mérkőzésre rátérve. A 2–1-re elveszített csütörtöki meccs első félidejében látott biztató jeleket, de a helyzetkihasználásunkat gyengének találta.

Leekens kiemelte, hogy bántóan sok volt a labdavesztésünk, szerinte Lovrencsics Gergő kiállításához kétség sem férhetett, és tanulságosnak nevezte, hogy a luxemburgiak felkészülési mérkőzésen is jobban odatették magukat fizikailag, mint a mieink.

„Nekem most elemzéseket kell végeznem a csapat játékával kapcsolatban. Fel kell készülnünk a következő évre. Tiszta lappal szeretnénk indulni” – tette hozzá, megemlítve, hogy decemberben kell bemutatnia az addig látottak elemzését, és meghatároznia az akciótervet.
Leekens leszögezte: A problémák nem egyik napról a másikra oldódnak majd meg, de jövőre mindenképpen előre kell lépnie a válogatottnak – amihez rengeteg munkára lesz szükség.

(Forrás: NSO)