Játékos kereső  

Hírek

Györgyi Arthur a BMTE labdarúgója

2022-01-11 13:33:33

Itthon már játszott Debrecenben és Nyíregyházán

Györgyi Arthur a BMTE labdarúgója

24 éves szélsővel erősítette meg keretét az NB II-es Budafoki MTE csapata. Györgyi Arthur a szlovák másodosztályban szereplő Komáromi FC-től érkezett Budafokra és szombaton aláírta szerződését.


A BMTE közleménye

"Gyorsítani szeretnénk a csapatot, Arthurban pedig megvan ez a képesség" - mondta új igazolásunkkal kapcsolatban Oláh Lóránt sportigazgató. "Az elmúlt néhány évben ugyan nem volt igazán kimagasló időszaka, de rendelkezik olyan kvalitásokkal, amelyeknek köszönhetően erősítést jelenthet számunkra. Ő is egy olyan játékos, akiről máshol lemondtak, Budafokon azonban újra felépítheti magát."

Györgyi Arthur 1997. március 12-én született a romániai Szovátán. Pályafutását szülővárosa csapatában kezdte, majd Marosvásárhely érintésével került a csíkszeredai akadémiára. Vezetőedzőnkkel, Csizmadia Csabával jól ismerik egymást, korábban csapattársak voltak a székely válogatottban.

2019 nyarán a DVSC játékosa lett, amelynek tartalékcsapatában, az NB III-ban mutatkozott be Magyarországon. A több játéklehetőség reményében 2020 januárjában Nyíregyházára igazolt, ahol néhány hónappal később bemutatkozott az NB II-ben. A 2020/2021-es szezonban már alapembere volt a szabolcsiaknak, huszonhét bajnoki mérkőzésen lépett pályára, a Kazincbarcika ellen gólt is szerzett.  Tavaly nyáron a szlovák másodosztályú Komáromi FC-hez szerződött, amelynek színeiben ősszel tíz találkozón játszott és egyszer, a Bardejov ellen talált be.
Gyors, jó rúgótechnikával rendelkező kétlábas szélső, aki a jobb és bal oldalon egyaránt bevethető.