Játékos kereső  

Hírek

Győzelemmel búcsúztunk a sorozattól

2017-10-10 22:49:22

Nehezen gyűrtük le a feröeri válogatottat

Győzelemmel búcsúztunk a sorozattól

Az utolsó vb-selejtező mérkőzésén győzelemmel búcsúzott a sorozattól a magyar válogatott. Ellenfelünk, a Feröer-szigetek lelkes csapata végig egyenrangú ellenfélnek bizonyult, csak a labdabirtoklási fölényünk (67%/33%) mutatója jelezte, hogy közelebb álltunk a győzelemhez.

A találkozó finiséig nem esett gól. A 81. percben a csereként beálló Böde Dániel közvetlen közelről pofozta a labdát Nielsen kapujába. Ez a gól egyben a győzelmet is jelentette (1-0).

Érdekesség, hogy Böde utoljára csaknem pontosan két éve, 2015. október 8-án, éppen Feröer ellen volt eredményes a válogatottban. Akkor is a Groupama Arénában volt a meccs, és a két Böde-gól magyar győzelmet eredményezett.


Magyarország – Feröer-szigetek 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 19 000 néző, Játékvezető: Roi Reinshreiber (izraeli), gólsz.: Böde (81.)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber (Nagy D.), 66.), Pátkai, Nagy, Dzsudzsák – Ugrai (Sallai, 89.), Eppel (Böde, 46.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.
Feröer-szigetek: Nielsen – Jonsson, Baldvinsson, Gregersen, Naes – Vatnhamar, Sörensen (Bartalstovu, 72.), Benjaminsen (Hansson (62.), Edmundsson – Joensen, Faero. Szövetségi kapitány: Lars Olsen.