Játékos kereső  

Hírek

Három tétmeccsen hét pont!

2020-10-14 22:33:22

Veretlenek maradtunk a Nemzetek Ligájában

Három tétmeccsen hét pont!

Idén ősszel idegenben háromból három mérkőzést nyert meg a magyar válogatott. Törökország (0-1), Bulgária (1-3) és Szerbia (0-1) már kapitulált Marco Rossi fiai előtt, szerdán este pedig Oroszországban vártuk a jó folytatást.

Utoljára 1956-ban, vagyis 64 éve sikerült Oroszország (Szovjetunió) ellen nyernünk Moszkvában, akkor Czibor Zoltán találatával győztünk (0-1).

Ahogy az várható volt, a hazaiak birtokolták többet a labdát, ám Nikolicsék is igyekeztek a megszerzett labdákkal az orosz kapu elé kerülni. Az első félidő sem nagy helyzeteket, sem gólt nem hozott, a magyar csapat egyenrangú ellenfele volt az oroszoknak, csak a játékrész utolsó percében volt egy ízben forró a helyzet Dibusz kapujánál (0-0).

Szünet után Dibusz Dénes bravúrjaira is szükség volt ahhoz, hogy megőrizzük a döntetlen eredményt, ami komoly fegyverténynek számít (0-0).

Szép volt, Fiúk!


NEMZETEK LIGÁJA, B-Liga, 3. csoport, 4. forduló
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0
Moszkva, jv.: M. Oliver (angol)
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Gazdag (Nagy Á., 46.), Sigér, Kalmár (Schafer, 76.), Holender (Fiola, 46.) – Szalai Á. (Könyves, 82.), Nikolics (Varga K., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi