Játékos kereső  

Hírek

Háromszázezret fizethetnek a kispestiek

2018-03-09 15:45:36

Az elmaradt bajnoki meccs körülményeit másként ítéli meg az elmarasztalt klub

Háromszázezret fizethetnek a kispestiek

Amint arról múlt vasárnap beszámoltunk, Kispesten elmaradt a bajnoki mérkőzés, továbbá a Bozsik-stadioból való távozáskor megtámadták a vendégek buszát. Az MLSZ március 8-ai FEB ülésén 300 ezer forintra büntették a klubot, amivel azonban a kipestiek nem értenek egyet, ezért meghallgatást kérnek az ügyben.
Vélhetően a klubtulajdonos által a médiában kifejtett érvek miatt döntöttek így, vagyis hogy a klub a stadionon kívül már nem intézkedhet...

Az MLSZ közleménye:

– A FEB a Budapest Honvéd–Videoton FC elmaradt mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, továbbá mert a vendégcsapat kiléptetése nem volt körültekintően megszervezve, ezáltal nem volt garantálva a vendégcsapat részére a sportrendezvény helyszínének biztonságos elhagyása sem, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A sportról szóló 2004. évi I. törvény 66. § (3) bekezdésében foglaltak alapján a mérkőzést megszervező sportszervezet felelőssége a résztvevőknek a sportlétesítmény helyszínén történő megjelenésétől addig tart, amíg a résztvevők a sportlétesítmény helyszínét elhagyják.

Ezzel összhangban a hazai sportszervezet felelősségéről az FSZ 7. § (2) bekezdése a következő rendelkezést tartalmazza:
„A hazai sportszervezet felelős a rend és a biztonság fenntartásáért a sportlétesítmény területén a mérkőzések előtti, (a csapatok stadionba érkezése és a játékvezető mérkőzés kezdetét jelző sípszava között eltelt idő), alatti és utáni (a mérkőzés lefújásától a játékvezetők és a csapatok stadionból való távozásáig eltelt idő) időszakában az MLSZ speciális szabályzataiban meghatározottak szerint.”

Az MLSZ Biztonsági Szabályzat (BSZ) 11. § (6) bekezdése szerint:
„A szervező felelőssége a résztvevőknek a sportesemény helyszínén történő megjelenésétől számítva addig tart, amíg a résztvevők a sportesemény helyszínét elhagyják.”

A BSZ 11. § (7) bekezdés h) pontja szerint:
„A szervező a sportrendezvény előtt köteles: ….h) a sportrendezvény helyszínének biztonságos elhagyását, szükségesség esetén egyes csoportok visszatartását megszervezni, előkészíteni.” - írja az mlsz közleménye
 

A Honvéd FC reakciója:

A 2018. március 3. napjára kiírt, de a játéktér alkalmatlansága miatt elmaradt Bp. Honvéd – Videoton bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága 300 ezer forintos büntetéssel sújtotta klubunkat. A Bp. Honvéd más következtetésekre jutott az üggyel kapcsolatban ezért meghallgatást kér a Fegyelmi Bizottságtól.