Játékos kereső  

Hírek

Bajban az NB III-as futballcsapat

2021-09-18 11:41:59

Az önkormányzat szerződésszegésre hivatkozik

Bajban az NB III-as futballcsapat

Szerződésszegés miatt megtiltották az Eger SE NB III-as és megyei I-es csapatának, hogy a két gárda számára edzéseket tartsanak és mérkőzéseket rendezzenek az önkormányzati sportlétesítményekben - adta hírül a HEOL hírportál.

Lehet onnan is közelíteni, hogy a játékosok testi épségének óvása a cél. Ha kizárólag azt nézzük, hogy a Felsővárosi Sporttelep élőfüves pályája mennyire kemény és göröngyös, akkor teljességgel érthető, hogy azon nem lehet minőségi edzésmunkát végzeni sem az NB III-as Eger SE, sem a megyei I-ben szereplő ESE II. labdarúgóinak. Ez a körülmény azonban most sokadlagos, noha a felkészülést alapjaiban meghatározza a játéktér milyensége. Noha mindenkinek sokkal jobb lenne, ha Egerre az eredményes futball miatt figyelnének fel újra, erről manapság szó sincs. Az „ügyek” másfelé terelik az érdeklődést.

Szerdai történés, hogy a megyeszékhelyi labdarúgók hazai környezetükben nem tréningezhetnek és nem játszhatnak meccseket. Sok mindent megéltek már az egri drukkerek, ám ilyenre eddig nem akadt példa.

A hivatalosnak tekinthető indoklás szerint „Az Egri Városi Sportiskola és az Eger Labdarúgó Sport Kft. – amelynek 90 százalékos tulajdonosa lényegében a DVTK – között köttetett szerződés megszegése miatt, vizsgálatot indított az önkormányzat és annak lezártáig a városi stadion és a Felsővárosi Sporttelep füves és műfüves pályáinak tulajdonosaként megtiltotta a két érintett csapat edzéseit és mérkőzéseit” – szerepel az önkormányzati portálon.
Még „szerencse”, hogy az NB III-as gárda legközelebb csak szeptember 22-én játszik bajnoki mérkőzést (Jászberényben), míg a tartalék gárdára szeptember 25-én vár összecsapás.