Játékos kereső  

Hírek

David Ospina esete újabb intő jel

2019-03-19 11:28:51

A Napoli kapusa fejjel ütközött, majd ápolás után visszatért a pályára

David Ospina esete újabb intő jel


"Súlyos kérdések merültek fel a pályán összeeső kapus ügyében" - számolt be Ospina esetéről a Rangadó hírportál. A kapus fejsérülése után visszatért a pályára, majd fél órával később összesett...

Amint arról több alkalommal is cikkeztünk (legutóbbi írásunk itt olvasható), az agyrázkódás súlyos egészségügyi kockázattal járó trauma, ezért annak gyanúja esetén a játékosnak
haladéktalanul félbe kell szakítania a játékot!

Mintegy két hetet kell kihagynia apja szerint David Ospinának, a Napoli kapusának, aki vasárnap, az Udinese elleni olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzésen fejjel ütközött, majd később összeesett a pályán.

A harmincéves kolumbiai játékos a találkozó 10. percében ápolásra szorult, miután egy kivetődésnél eltalálta a fejét Ignacio Pussetto lába. Később bekötözve visszatért a pályára, de a 41. percben összeesett, és a felvételek alapján úgy tűnt, hogy elvesztette az eszméletét.
A kapust csak ezután cserélték le!

A Napolinál állítólag vizsgálat indult annak tisztázására, hogy az orvosok miért engedték továbbjátszani Ospinát az első kezelés után, illetve miért küldték a kapust a közeli San Paolo kórházba, amelyben nem állt rendelkezésre megfelelő háttér a szükséges neurológiai vizsgálatok elvégzésére.

A klub közlése szerint a játékos hirtelen vérnyomássüllyedéstől vesztette el az eszméletét. Ospina a Twitter-oldalán mindenkinek megköszönte a támogatást és azt ígérte erősebben tér majd vissza.